Lidt Eva1 hype

Det er ikke altid lige let at forstå, når man læser op på nye features på – for eksempel – Panasonics apps.

Sådan er i hvert fald med den nye opdatering at EVA ROP, til v1.01.

Spekulerer du allerede over hvad en ROP er, er det naturligvis kort for “Remote Operation Panel”, som det fremgår hvis du læser lidt manual til et DVX200.

Der skal dog lige investeres i en AJ-WM50 før EVA ROP fungerer med et Eva1.

skaerm3.jpgOg da det er en AJ-WM30, der fungerer med et DVX200, har du gættet det.

Der er forskel på den app der virker med – for eksempel – et DVX200 og et Eva1.

Er du mere til VariCam, fungerre både AJ-WM30 og AJ-WM50, og ser ud til at give identiske features, ganske som at VariCam ROP, både fungerer på telefon og tablet.

EVA ROP dur kun med iPads/tablets.

Så er du til det hypede Eva1, der vist er blevet solgt en del af her i landet, er her altså en mulighed der potentielt er spændende.

skaerm2-4.jpgSom du opdager her, er det kun muligt at hente denne app fra en tablet.

Det er dog muligt at læse online hvad pakken kan.

Igen.

Før du overhovedet kan snakke med kameraet, skal der investeres i en AJ-WM50, som Sjernholm&Co ser ud til at have på deres hylder.

Læs også  Danske BBS kan også

skaerm1-3.jpgDe kalder den dog en “Wifi dongle til P2 serien og DVX200″, der ( har vi nu lært ) også fungerer med Eva1 og VariCam med firmware v7 og op.

Der findes i den forbindelse en VariCam ROP, der er målrettet VariCam, og som fungerer nærmest identisk med den måde en EVA ROP fungerer på, hvilket tyder på at panasonic selv vurderer deres Eva1 som et slags “mini VariCam”, mere end et “nyt “DVX200.

Bevares.

Der er lidt mere at tage hensyn til på et VariCam, ellers er det tæt på den samme app.

Et hurtigt kig viser at der er et par rigtigt sjove features i EVA ROP, herunder muligheden for at styre output af SDI og HDMI.

skaerm4.jpgKonkret om det skal være et Vlog eller et Rec 709 signal der kommer ud der.

Det er ret smart, da man må forvente at mange – snart – begynder at optage output af Eva1, da det jo bliver til et næsten 6K kamera, i en nær fremtid.

Vi har fundet en video om emnet, der er lettere uheldig, men som stadig giver lidt af et billede på hvad EVA ROP kan bruges til.