Mens vi venter på 5G

Selv om at 2017 ikke er færdigt endnu, er vi pænt mange der kigger en smule frem.

For eksempel til det tidlige januar.

Der kan alle nørder – og vi andre – oplevede uendelige mængder af nyt elektronik, der sikkert kan alt fra at sove for dig, til det der er bedre.

Blandt de store ting, der sker, er at 5G er ved at blive en realitet.

Og selv om at det ikke kan undre, betyder det jo at alt kommer til at gå meget hurtigere.

mixedreal.jpgAlt kommunikation kan flyttes meget hurtigere, ganske som du kan “downloade” med hastigheder du ikke troede var muligt ugen før.

Som eksempel har TDC allerede teste 5G og kan i optimerede miljøer flytte 70 GB i sekundet. (?)

Vi gætter på at der er tale om 70 Gbit/s, men stadig.

Det er hurtigt nok til at ting – pludselig – kan ske i realtid.

Desværre ser det i følge mobil.nu ud til at vi her i landet er et par år efter, mede hvad de kalder for “en forældet” tele-politik.

En politik, der – påstås – at have sat Danmark cirka to år “bagud” i forhold til resten af Norden, hvor der allerede eksisterer 5G byer, der flytter data i hastigheder som du kun kan drømme om.

Læs også  Canon FF er nu nede på 33K dollar

Herhjemme er vi stadig nede på 4G, der bestemt også er hurtigt.

Men altså super langsomt i forhold til 5G.

Og det er netop det som CES2018 kommer til at handle om.

Med mindre du lige tjekker danske Realfiction, der tager på CES for at vise deres version af såkaldt Mixed reality.

cesdude.jpgBag CES, står forresten Consumer Technology Association, hvorfra Gary Shapiro, der er administrerende direktør kan fortælle: ( til BFE )

-På CES 2018 kommer vi til at se gennembrud på tværs af det forbrugerteknologiske økosystem med fokus på 5G, kunstig intelligens (AI), robotter, droner, selvkørende køretøjer samt AR og VR (Augmented og Virtual Reality). Opkobling (connectivity) er det, der driver den digitale udvikling, og her vil 5G ændre spillereglerne på næsten alle markeder med hurtigere hastigheder og op til fem gange hurtigere reaktionstid sammenlignet med dagens netværker, starter han og fortsætter.

-5G vil være en katalysator for vækst, der binder vores fysiske og digitale verdener sammen. De nye produkter og tjenester, der drives af 5G, vil ændre forbrugernes arbejds- og dagligliv og vores fritid, og det vil have store konsekvenser inden for transport, sundhed, logistik og meget mere, slutter han.

Eneste kedelige detalje ser dermed ud til at være at vi her i landet kommer til at vente lidt længere end resten af Norden, da “politiken på teleområdet” er lidt tung bag i.

Læs også  Det bliver i hvert fald dyrt

Så selv om at Telenor, TDC og Telia alle er parate med 5G, er der – åbenbart – en “..forfejlet dansk telepolitik..” i vejen for at det danske marked udvikler sig som markederne i Sverige, Norge og Finland, der allerede “buldrer der ud af og allerede har testet deres første 5G-byer”.

Billedet af den der Mixed Reality er forresten fra Realfiction, der ikke ser ud til at have brug for 5G.

Men nu hvor de er på CES for at vise ny teknologi, synes vi det var på sin plads også at nævne dem.