Netflix ked af Net Netutrality rollback

Enkelte har sikkert bemærket den underlige “debat” om såkaldt “Net Netutrality” i USA, de sidste par dage.

Og da denne blevet underkendt af Præsident Trump og hans parti, igår, betyder det at store aktører på Internet kan forvente at udbydere at “adgang” til Internet, reelt kan prissætte deres “produkter” efter forbrugernes vaner.

Forventningen er derfor at forbrugerne kommer til at betale mere for adgang til datatunge tjenester, ganske som at data der allerede er “cachet” bliver billigere at tilgå.

Forbrugerne, kan dermed i værste fald, komme til at betale mere hvis de bruger Netflix, eller en anden streamtjeneste, mens de bliver “billigere” at besøge medier der er enige med Trump og hans parti ( som eksempel ).

Et dansk eksempel kunne være at det bliver dyrere at besøge Netflix, som TDC kunde, og billigere at besøge en tilsvarende TDC tjeneste.

priser-2.jpgForventningen er i den forbindelse at en del af motivationen bag denne nye lov, netop er at styre hvilke medier forbrugerne kan eller “m唝 besøge.

Konkret kunne det let blive “billigere” at besøge Fox og “meget dyrt” at besøge CNN.

Motivationen bag omdannelsen af den såkaldte Net Neutrality er ydermere at det er et “Obama tiltag”.

Og alt de finder på, er “forkert” set gennem Republikanske briller.

Læs også  Sygt hurtige computere

Til sammenligning, har de heller ikke Net Neutrality i Portugal, hvor den enkelte forbruger køber adgang til de tjenester der ønskes adgang til, hvor adgang til andre tjenester bliver blokeret.

Konkret er det muligt at købe adgang til Facebook og WhatsApp og der i denne pakke blokerer for brug af Netflix, som eksempel.

Og det er netop det som Netflix, Google, Amazon og Apple har reageret endog særdeles kraftigt på.

virker.jpgBåde Google og Apple skulle således være på vej til at flytte dele af deres indhold til servere i udlandet ( andre lande end USA ), der efterfølgende kan styres af Apple og Google, og ikke af Amerikanske ISPer, der forventes at rulle prisstigninger ud nærmest med det samme.

Dog først efter en New York advokat Eric Schneiderman der sagsøger FCC, for at have “misforstået” loven, har tabt den sag han anlagde 10 minutter efter loven var “vedtaget” med et simpelt 3-2 flertal, der – potentielt – kan koste forbrugerne op til et tre-cifret milliard beløb om året.

I dollar.

Netflix USA, der er blandt de få der har reageret officielt har tweeted følgende:

Kan du ikke læse Tweet skrev de:

Læs også  8K eller ej på NAB2017

“We”™re disappointed in the decision to gut #NetNeutrality protections that ushered in an unprecedented era of innovation, creativity & civic engagement. This is the beginning of a longer legal battle. Netflix stands w/ innovators, large & small, to oppose this misguided FCC order”.

Google, Amazon og Apple er formodentligt enige, men altså mindre friske på at twitte om det.

Her et par klip om emnet.