DRK lander TV2 dokumentar

Bedst som hele familien sidder og tærer på julemaden der den 26. december, melder DR1 sig ind i kampen om opmærksomheden.

Det er nemlig her de sender “Historien om TV2 – et af Danmarks mest populære bands gennem 40 år”, der ydermere er “Danmarks lykkeligste band”, i følge omtalen.

Bedst af alt har netop TV2 levet så længe at bandet af nogle “betegnes som lydsporet til deres liv”, da TV2s “sange jo har afspejlet tiden, samfundet og vores egne helt almindelige liv” igen og igen.

Og nu hvor bandet kan fejre deres 40 års jubilæum næste år, er Jørgen Bo Behrensdorff, der er filminstruktør altså på vej med en serie af dokumentarer om dette orkester.

sh1.jpgIdeen ser ud til at være at “skildre deres historie, gennem helt nye interviews med bandets medlemmer og folk, de har arbejdet sammen med”.

Noget der gerne skulle give et “indblik i dét, der gør bandet så unikt”.

I bedste stil er de mange samtaler “krydret med arkivklip og musik får vi 40 års danmarkshistorie, fortalt gennem sange vi alle har fået med som lydspor til vore liv”.

Hvem – blandt seerne – kan for eksempel ikke synge med på de fleste af de numre “TV-2 ““ Danmarks lykkeligste band” kommer til at spille på DR K engang i næste uge.

Læs også  Hvis penetration blev målt

Produktionen der allerede er blevet udråbt til en “musikalsk danmarkshistorie”, vil sammen med TV2 der med “sine skarpe iagttagelser”, har “formået at sætte ord på danskerne, samfundet og samtiden og har på den måde skabt en musikalsk Danmarkshistorie”.

Som TV2 selv siger det: “Hvis man ikke går til yderligheder, er der ingen grund til at g唝.

sh2.jpgProduktionen kommer således til både at kigge på de helt unge dage, i et band der nu snart kan skrive 40 år som band bag ørene, hvorfor der både er blevet plads til “TV2s danmarkshistorie”, der bliver “oprullet”, suppleret af at “seerne gradvist kommer tættere på de private dramaer og ofre, som bandets medlemmer har måttet yde”.

Alt sammen for at “indfanger danskeren”, der betyder at produktionen og seerne kan se frem til at “sammen med bandet” at gå i egne fodspor og opdage “nye aspekter af musikkens tilbagevendende temaer”, der for den tungnemme er:kærlighed, ensomhed, fælleskab og søgen efter et ståsted.

I bedste stil bliver der også plads til “bandets observationer og tanker om samfund og samtid”, der “med egne ord fortæller om tidsånden og de skiftende vilkår og krav til det moderne menneske, som var en afgørende årsag til, at de traf de valg i livet, som førte dem til, hvor de er i dag”.

Læs også  Absolut overset sportsgren på Viaplay

Det fremgår ikke om der er flere programmer på vej.