TV2 havde seerframgang i 2017

Det går som de sidste par år, iutroligt godt for TV2.

Dere indholdsdirektør, Anne Engdal Stig Christensen, glæder sig i hvert fald over seerfremgangen.

En fremgang der er til “hele TV2-familien”.

2017 ser nemlig ud til at blive det 3. år i træk hvor hele TV2 går frem, på trods af vigende seertal alle andre steder, suppleret af en voldsom fremgang af streamere og kunder der dropper kabel TV.

Det eneste seerne ikke dropper, ser ud til at være TV2.

Anne Engdal Stig Christensen siger at 2017 er:

-Et overordentligt vellykket år for TV2-familien.

Og det går virkeligt også godt for TV2.

vaerter-15.jpgHele TV2 står nu således for knap 38 procent af danskernes samlede TV seening.

Det betyder at 2017 – igen – bliver rekord år for TV2 Sport, TV2 News, TV2 Fri og TV2 Charlie.

Som du kan se, mangler der en enkelt kanal, og det er fordi hovedkanalen er gået et point tilbage.

Det har dog ikke forhindret seerne i at tage TV2 Play til sig.

Der er nu 350.000 kunder og 700.000 brugere.

Anne Engdal Stig Christensen forklarer:

-For fire år siden gjorde vi relevans og senere “Alt det vi deler” til nøglebegreber for TV2s hovedkanal. Det har været en succes, og vi er i gang med at brede relevans-begrebet ud til andre kanaler, starter hun og fortsætter om News, Charlie og TV 2 Fri:

Læs også  Shoppingposerne dingler videre

-Vi har også gjort TV2 Charlie mere interessant for de nye 50-årige i kraft af bl.a. nye musikprogrammer og nye fiktionsserier, herunder den danske “Mercur”, som i år satte den ene seerrekord efter den anden. På grund af bl.a. markant flere 50-60-årige seere øger Charlie sin samlede seerandel i 2017, og det glæder vi os ekstremt meget over, forklarer hun videre.

-Vi har skruet op for nyhedsdækningen og for public service-indsatsen, og danskerne følger med i dækningen. Det er en stor opmuntring, at danskerne vælger vores nyhedsudsendelser i en tid, hvor der er fokus på at sikre troværdig nyhedsdækning til seere og brugere, slutter hun.

nogle-2.jpgTV2 News er efter en flot 2017 endt som landets sjette mest sete TV kanal med en seerandel på 4,2 procent.

En fremgang på knap 20 procent i forhold til året før.

Hovedkanal, der generelt gik tilbage, kan dog se tilbage på enkelte “fremgange”.

Således “18 Nyhederne”, der tilbage i efteråret 2016 blev udvidet, hvilket kombineret med “19 Nyhederne” har givet TV2 en rigtig flot flade der fra 18 til 19noget, der derfor er gået frem i antal af seere der kigger med.

“19 Nyhederne” er som eksempel vokset til “landets mest sete nyhedsudsendelse”.

TV2 Sport satte også rekord i 2017.

Kanalen løb nemlig med 2,2 procent af seerne, hvilket er “den højeste share, en dedikeret sportskanal nogensinde har haft i Danmark”, i følge TV2.

Læs også  Discovery satser hårdt på Dplay

badminton.jpgAnne Engdal Stig Christensen forklarer:

-Det er karakteristisk, at TV2 Sports fremgang primært er skabt af danske sportsstjerner og danske sportsrettigheder. På TV2 Sport har vi næsten hver dag kunnet fejre store danske sportsfolk inden for bl.a. badminton, tennis og håndbold, forklarer hun videre og er nu nået til TV2 Zulu, der er “udfordret” af de unges seervaner.

-Det handler primært om et skifte i måden at se indhold på, og derfor er det glædeligt, at Zulus programmer fungerer så godt på TV2 Play. Vi drejer hele tiden indholdsprofilen på Zulu for at komme tættere på de unges virkelighed, og der er blevet taget rigtigt godt imod de nye tiltag. 2018 ser fin ud, og vi fortsætter retningen på bl.a. fiktionsområdet, hvor vi præsenterer anden sæson af “Perfekte Steder” fortsætter hun.

-Generelt vil vi i 2018  sætte mange kræfter ind på at komme tættere på de unge seere og brugere, og vi vil vise, at TV2 ““ og især TV2 Zulu ““ fortsat er relevant for de yngre målgrupper, slutter hun.

TV2 seere vil således i 2018 kunne se frem til “Danmarks mest sete og længstlevende dokumentarserie”, der hedder “Årgang 0″, der er tilbage den 2. januar, hvor trekløveret Stephanie, Christian og Rachel træder op.

Læs også  Zulu siger hej til de gode ideer

Zulu er dog ikke den eneste TV2 kanal der er “udfordret”.

Hovedkanaler er også.

Denne ender med en seerandel på godt 24 procent, der dog “kun” er en tilbagegang på cirka ét procentpoint i forhold til 2016.