DR vinder suverænt i egen undersøgelse

DR skulle efter sigende have bestilt en analyse hos Epinion af hvordan DR bliver opfattet af befolkningen.

Og selv om at det ikke kan overraske er der stort set ingen der kan få armene ned.

sport-3.jpgDR er simpelthen den mest populære TV station i hele verden.

Og i særdeleshed her i landet, hvor DR vinder på alle områder, bortset fra et enkelt.

TV2 er nemlig lidt mere populær end DR, på sport.

fiktion.jpgUndersøgelsen som DR har bestilt, viser ellers at “danskernes vurdering af kvaliteten af tv-kanaler på en række public service-programkategorier” igen og igen ser ud til at vise at DR har “førstepladsen i alle kategorier på nær en enkelt”.

Der er i den forbindelse tale om en såkaldt Epinion undersøgelse, der – typisk – altid viser hvad bestilleren beder om.

Dermed kunne de 2000 personer der er blevet spurgt jo sagtens komme fra hjem “med antenne og uden adgang til Internet”, eller fra hjem der “primært ser DR”, før de bliver spurgt om noget som helst.

ung-3.jpgOm det er tilfælde, eller om DR virkeligt er så vildt populær som tallene ser ud til at vise, vil vi lade være op til den enkelte læser.

Sikkert ser det dog ud til at analysen viser at DR er sygt populær, mens alle andre TV stationer uden undtagelse er ekstremt upopulære.

Læs også  Banijay lander 6x1 times drama for Netflix

Selv TV2, der har flere seere, sender mere at alt det DR ellers vinder på, har ikke en chance.

livsstil-2.jpgAltså lige bortset på sportsområdet, hvilket – kunne tyde på – at dem der er blevet spurgt, først har været igennem en række spørgsmål, der let kunne “nedgøre” eller “ned prioritere” alle andre kanaler end DRs.

Altså med undtagelse af netop TV2, der vel sagtens også sender 5-10.000 timers sport om året.

Tallene understreger dog – uanset hvad – at DR er verdens mest populære TV station her i landet, der sjældent er mindre end 400 procent mere populær end de kommercielle udbydere, selv på deres kerneområder.

nyheder-2.jpgOg da de “øvrige” kanaler – nærmeste uden undtagelse – er 5000 procent mindre populære end DR, blandt de adspurgte, må de 2000 respondenter Epinion har fundet, virkeligt elske DR.

DR er ydermere – typisk – dobbelt så populære som TV2, på alle områder, altså med undtagelse af sport.

Så hvis du har det som dem Epinion har spurgt mener du sikkert også at DR er bedre end alle andre, til “fiktion og underholdning”, “ungdomsprogrammer”, “livsstil”, “Nyheder og aktualitet”, “Danske serier”, “Fakta” og endelig “børneprogrammer”.

born-5.jpgDog ikke sport.

Her er TV2 dobbelt så gode som DR.

Læs også  DR på vej ind i møjsag

serier-2.jpgTil gengæld er DR stadig mere en 1,5 gange “bedre” end MTG, der ellers sender nogle pænt dyre sportsrettigheder, mens DR mest er kendt for at sende 11 timers lerdue skydning, kun afbrudt af vejret og nyheder.

fakta-2.jpgHenriette Marienlund, der er mediedirektør, siger i en pressemeddelelse:

-Det er ikke mindst på kvaliteten, at vi skal måle public service, og vi arbejder hele tiden på at blive bedre. Derfor er jeg også glad for at se, at på helt centrale genrer som fakta, børn og unge og danske serier, oplever seerne en kvalitativ forskel på DR og de øvrige danske kanaler.