De siger ikke hvor hurtig ThunderBay 4 er

Den fagre nye Thunderbolt 3 verden ser ud til endelig at blive den “standard” som PCerne også endte med at hoppe på.

Derfor byder CES2018 på en masse Thunderbolt 3 udstyr, der – måske – mest er målrettet Apple hardware, men som altså også kan PC.

Blandt nyhederne er ThunderBay 4, der er OWCs nyeste Thunderbolt 3 raid, der cirke eller deromkring, kan flytte alle 48TB på kort tid.

dims2-2.jpgOg da der rent faktisk er tale om et hardware raid, der både har support for Thunderbolt 3 og DisplayPort 1.2, er der altså ikke meget der ikke er muligt med denne nyhed.

Hvor hurtig er den nye ThunderBay 4, så.

Tja.

Det siger OWC ikke.

Så vi bliver nødt til at gætte på at enheden, der er en hardware Raid “lagerkasse”, kan flytte tæt på hvad der er plads til et Thunderbolt 3 kabel.

Løsningen der “konkret” er dobbelt så hurtigt som den sidste raid kasse, OWC var ude med, må uanset hvad formodes at være pænt hurtig.

dims1-2.jpgOg nu hvor der er plads til 48TB, burde der også være plads til at gemme alt uden undtagelse, og – vel sagtens – finde et billigere lagermiddel, hvis tingene skal gemmes.

Uden at vi har fået helt fat i hvad det egentligt er for et marked som OWC vil have fat i, kan der vel ingen tvivl herske om at nu hvor den både leveres med en masse software til Mac, og endnu mere til PC, så er målgruppen – pænt bredt – data tunge virksomheder.

Læs også  Vejen til 14K

Om det så er muligt for flere at skrive til denne enhed, nu hvor der “kun” er to Thunderbolt 3 porte og en enkelt DisplayPort 1.2, er mindre sikkert.

Vi gætter dog på at løsningen mest er tænkt som en enhed der hænger direkte sammen med en enkelt arbejdsstation, hvor der genereres en hulens masse data.

Altså en redigering der arbedjer i døgndrift med RAW light fra Canons nye C200, eller et EVA1, der kommer op på 400mbit/s hastigheder i løbet af snart.

dims3-2.jpgOg så er det pludselig helt normalt at komme hjem med 3-700GB på en blød formiddags optagelser.

OWC siger selv at deres nye ThunderBay kan det hele i 2K, 4K, eller som lagerpladsen til audio production.

Om det så betyder at Final Cut Pro, Adobe Premiere og Avid Media Composer brugere her har fundet det helt rigtige, vil vi overlade til brugerne at finde frem til.

Miljøer hvor der er flere arbejdsstationer, kunne let tænkes at have brug for et IP netværk i stedet, hvor mange kan flytte data samtidig, og måske endda bruge det samme data samtidig.

Så det er nok mest i “enkelt miljøet” at ThunderBay har en fremtid.

Omvendt går der desværre heller ikke lang tid før et realistisk Adobe Lightroom billed bibliotek eller et premiere ditto eller et FCPX bibliotek, som alle bruger, bliver til pænt mange TB.

Læs også  Sony har selvfølgelig en FS5 mkII med på NAB2018

Uanset dette, er nyheden netop blevet vist frem på CES2018, og ligner noget der ikke koster alt for mange penge.

Vi kender nemlig heller ikke prisen, da OWC fortsat ikke har fået opdateret deres site, til at linke til forhandlere eller bare et eller andet sted hvor det er muligt at erhverve sig en ThunderBay 4.

Læs mere om nyheden heromkring, hvor det kunne tænkes at der kommer priser i løbet af idag, eller en af dagene.

Som vi læser det er det også muligt at arbejde med 2,5tommers diske, og dermed overleve med – for eksempel – et SSD raid, hvis det kun handler om hastighed.

Bevares så er det en ret stor kasse til 4-8TB SSD.

Omvendt kan vi garantere at det går ret hurtigt.