F55ere til RF Broadcast

Hvis i fortsat ikke producerer i UHD, er det måske mindre relevant at de første “4K trådløse” systemer begynder at melde sig på banen.

Der er dog en enkelt nyhed, nemlig Vislinks HCAM wireless camera system, der springer i øjnene.

Det kan nemlig godt være at der ikke produceres i 4K.

Men det look som et F55 kan levere, kan jo sagtens håndteres som et HD signal, hvis det skulle være være påkrævet.

camrf.jpgOg nu hvor Telegenic og BT Sport, netop har fået gennemtestet deres Vislink HCAM system, der – som vi forstår det – produceres af Broadcast RF, alt sammen i England, er det vel på sin plads at forholde sig til at der nu findes en interessant 4K RF løsning, der inkluderer et F55.

Testen, der blev klaret her i weekenden, var på “the Women”™s Super League” kamp, Chelsea vs Arsenal, hvor det ser ud til at teknikken gjorde som den skulle.

Løsningen, der naturligvis er en UHD løsning, betyder at det nu er muligt at dække high end koncerter med trådløse kameraer som eksempel, der producerer i 4K UHD, med det look som denne kameratype nu giver.

Som vi læser det, tilbyder Vislink HCAM wireless camera systemet “fuld kontrol af kameraet, hvilket reelt gør et F55 til et studiekamera, hvor alt fra hvid til RGB og sort og match-up, blot er et spørgsmål om at pille lidt ved RCP”™en ude i OB vognen.

Læs også  TV2 Play spiller nye toner

Skulle du være af den opfattelse at det nok ikke er en god ide med et Vislink HCAM wireless camera system, kan det være at Chris Brandrick, Broadcast RF Commercial Director, kan få dig på andre tanker

lagtned.jpgHan siger:

-We have 28 HCAM HEVC wireless camera systems on order, and to see one operational in a live environment this weekend was brilliant. The UHD pictures in the truck looked fantastic; so good that at one point it even had a stint as an 18-yard camera, which completely exceeded our expectations on its first outing, starter han og fortsætter.

-We”™d like to thank Telegenic and BT Sports for allowing us to test this, and look forward to another outing next weekend at Wembley for the Tottenham vs Everton match live on BT Sport, slutter han.

Martyn Edwards, der er Manager på Telegenic OB Unit, siger:

-Having evaluated the UHD RF camera during our rig day, I had no hesitation in offering the UHD wireless camera output to the match director to be included in the live cut. Broadcast RF”™s impressive UHD wireless delivery with low latency surpassed our expectancy. I look forward to using the UHD wireless system from Broadcast RF in the near-future.

Desværre er de kære mennesker ikke så venlige så de mere konkret fortæller om båndbredden i systemet, eller latency.

Læs også  Corona samler seerne

Det er dog muligt at læse op på en del af dette system, der ser ud til at sende 8 eller 10 bit afsted, alt efter hvad der er behov for i brutalt mast H265.

Som vi læser det, i op til 90Mbit/s, hvilket er pænt heftigt i H265 selv over 4x HD SDI.