Godt nyt til IDX folket

Mange har gennem tiderne satset på andet end “originale” batterier, da disse sjældent eller aldrig kan mere end tilsvarende produkter fra virksomheder der har specialiseret sig i netop batteri produktion.

I den forbindelse er der en anden ting der også er sikker.

En af de mere populære alternativer til netop “originale” batterier, hedder IDX.

Og selv om at vi da vist alle gik og troede at det var tilfældet, er det faktisk først nu at IDX tilbyder Sony BPU batterier.

duo.jpgKender du ikke BPU størrelsen på batterier kan du bare kigge om i bagenden af dit kamera, eller på et utal af andre enheder der har valgt BPU og dermed Sony som det “mount” der kan monteres opladeligbare batterier på/i.

Indtil videre er der dog kun 2 typer ude, nemlig SBU-50 og SBU-98, der lover 48 Watt timer eller 96 Watt timer for det store.

Og nu hvor der ydermere er at et D.C. output på nyhederne, kan der altså trækkes en masse strøm ud af et enkelt IDX SBU batteri.

Så uanset om det er monteret i kameraet eller som “strømkilde” på en ekstern optager, kan det altså trække en række andre enheder også.

lillebat1.jpgDet store, SBU-98, er ydermere så funky at det har tre outputs, hvoraf det ene er et D-Tap, så du kan føde ( mere eller mindre ) alt med lige nøjagtigt så meget strøm som der er behov for.

Læs også  Godt GPU nyt til 8K folket

Det andet stik er til at lade på, mens det sidste er et USB 5.0 volt stik der også har en masse heldige features.

Altså ud over at det kan lade din telefon.

De to SBU”™er er dog ikke det eneste som IDX er ude med, på det kommende BVE show i London til februar.

IDX har nemlig planer om at vise hele 8 nye batterityper frem.

Af andre relevante kan nævnes to andre “Sony L” batterier.

2batt.jpgDisse der hos IDX ender med at hedde SL-F50 og SL-F70 er et par 48 Watt timer og 72 Watt timers batterier, der tilbyder 7.4 volt ud over C-XTAP2 suppleret med det nu snart altid tilstedeværende USB stik der fortsat kan andet end telefoner, men som sikkert ikke bliver brugt til andet.

Bedst af alt er det de kommende IPLs, der er modellen efter E-HL9, der er “store” batterier.

Her kan der rives strøm ud som kun professionelle kan gøre det.

Den nye IPL serie, kommer derfor i en IPL-98 og IPL-150 version, der der kan “stackes”, så det er muligt at løbe rundt med – for eksempel – 450 Watt timer, hvilket bude være nok til både SNG, Sun Gun og selv emsige producere.

Denne serie er både ny og smart, og henter åbenbart strømmen fra det “yderste” batteri, hvilket jo er ret heldigt, da dette så blot kan fjernes når det er fladt.

Læs også  Sygt dyrt wireless 4K

Som vi forstår det, er det ydermere muligt at stacke andre batterityper, for eksempel CUE-D150 oven på de nye IPL batterier.

batt5.jpgEr du på ENG med en 2KW HMI oven på kameraet, er det ydermere muligt at stacke op til 8 IPL ovenpå hinanden, hvilket er stupidt, lige indtil at du beslutter dig for at have disse i en rygsæk monteret på en assistent, på en af de der Festival weekender, hvor der optages – evt sendes live – i 10-14 timer hver dag.

Så er 1200 Watt timer formodentligt ikke engang nok.

Det er også muligt at lade dem stacked, på en VL-2000S, der ellers “kun” er en to kanals charger.

De nye kan ydermere charges via deres D-Tap advanced socket.

Og skulle du tabe et par af de batterier du har i hånden i totalt mørke, for eksempel ude i tundraen udenfor Odense, er der nu indbygget en lille lygte så du ikke behøves at hente telefonen frem.

Slutteligt er DUO-C98 og DUO-C198 et par opdateringer at deres 95 og 190 modeller.

Igen højkapacitets batterier der kan hvad der bliver krævet af dem.

Læs mere om det hele heromkring