NDI for alle pengene

Hvis du er i den heldige situation at du producerer en masse PTZ, på et eller mange Panasonic PTZ kameraer, er her rigtigt godt nyt.

Panasonic, er nemlig ude med hvad der kan kaldes for en upgrade af en række af deres PTZ kameraer i dag.

Konkret og som er orienteret i første omgang, kun til deres HE38, HE40 og UN70, der omvendt kan opgraderes til vilde og herlige NDI kameraer for hvad der ser ud til at ligne 299 dollars.

Modelmnumrene der kan opgraderes inkluderer i den forbindelse flere kameraer med samme numre.

2cams.jpgKonkret:

AW-UE70|AW-HE40|AW-HE70 |AW-HE65 |AW-HE38|AW-HE58 |AW-HE35 |AW-HE48

Skulle du være frisk på – for fremtiden – blot at slæbe en enkelt RJ45 ledning ud til hvert kamera – og intet mere – er det alene ( gætter vi på ) opdateringen værd.

Der er der dog netop så mange andre fordele forbundet ved at opgradere til NDI, der konkret i dette tilfælde er NDI HX, at folk der roder med PTZ kameraer, må formodes at stå i kø for at få deres kameraer gjort IP friske.

Hvis du fortsat er uafklaret om hvad NDI og NDI HX er for størrelser, er det – kort fortalt – muligheden for at konvertere det enkelte kamera til “en IP adresse”, der – ret heldigt – også kan streame billeder.

Læs også  To hurtige fra Camera Corps

Og da de modeller der er blevet til NDI HX modeller, alle pludselig også er blevet til POe kameraer, altså kameraer hvor den strøm der er i RJ45 kablet kan føde kameraets strømbehov, kan de næste PTZ produktioner – i princippet – konverteres til remote produktioner, du klarer over mobilen, mens din mormor stiller kameraerne op.

2cam2.jpgUd over dette tænkte eksempel, er de nu muligt at bruge en række Panasonic PTZ kameraer enten remote, eller via kompatibel hardware, der allerede er netværks baseret.

Og det giver altså en række muligheder.

Herunder den omtalte remote mulighed, der – også – kunne være en fast opstilling, der bliver tændt og fokuseret hjemmefra og som så ellers går “i produktion”, enten med teknikere i huset.

Eller uden.

Igen.

NDI HX opdateringen er jo netop en NewTek opdatering, hvilket betyder at alt NewTek IP hardware øjeblikkeligt spiller med opdateringen, hvilekt vil kunne automatisere eller “rationalisere” en lang række produktioner hvor det er Panasonic PTZ kameraer der optager eventet.

Området er dog stadig pænt kompleks, hvorfor vi foreslår at du kontakter Panasonic eller din NewTek kontakt, hvis der er specifikke spørgsmål.

Som altid, er det måske på sn plads at vente med at opdatere til efter dagens vilde produktion er overstået.

Læs også  Filmkameraerne kommer

Bare en ide.
For en god ordens skyld er NewTeks NDI HX ikke identiske med NewTeks NDI, da HX versionen er lettere komprimeret.

Hvad det betyder konkret kan du enten læse mere om – et eller andet sted hos NewTek heromkring, eller ved at kontakte din lokale Panasonic PTZ haj, eller NewTek ditto.