Så skal der mappes

Hvis du stadig ikke har fået gang i de der 10-20 projektors jobs, er her snart en mulighed for at se hvad de andre gør, der er svær at ignorere.

Panasonic har nemlig valgt at gå ind som sponsor på den kommende “Amsterdam Light Festival”, der er en del af ISE og RAI Amsterdams “program”, sådan forstået at der bliver afholdt “World Masters of Projection Mapping” mesterskabet, hvor de sejeste “mappere” pakker bygninger, veje og andet ind i lys.

mal3.jpgDer typisk leveres af projektorer.

Og nu hvor Panasonic – for nyligt – har sluppet en ny 20.000-lumen laserprojektor PT-RZ21K, tænkte de at det var på sin plads at få en masse af dem igang i Amsterdam, under ISE 2018.

Dermed er det endt med at blive Panasonic, der sponserer det første “World Masters of Projection Mapping” mesterskab, der bliver afviklet udendørs den 14. januar 2018 og frem til den 9. februar.

Jamen, tænker du, så er det jo allerede startet.

Og jo, det er tilfældet.

Men det handler jo netop om at der er en masse der prøver kræfter med de 20-100 projektorer der er med i det show, fra nu af og helt frem til ISE, hvor vinderen bliver fundet.

mal2.jpgIdeen er – i den forbindelse – at alle kunstnere får lov til at øve sig og vise hvad de kan på den samme bygning, nemlig på EYE Filmmuseet, der har en kæmpestor facade, der er ret heldig til formålet.

Læs også  Zhiyun Crane 3 LAB ligner et hit

Udfordringen for de fem kunstnere der er nomineret, hedder denne gang “Bridging The Gap”, der er en “unik udfordring for kunstnerne, der blandt andet omfatter to vandskærme med en overflade på 40×15 meter i diameter hver”.

Og som du har gættet er såkaldt “vandprojektion” pænt besværligt da sådan noget vådt nogen jo bevæger sig.

Omvendt er det endog særdeles dynamisk og tilfører et “teatralsk element”, da det hele jo bliver pænt meget mere tredimensionelt, end hvis det “bare” var en 2D scene der skulle mappes på.

Panasonic er ydermere platinsponsor for ISE, der også får lov til at bruge en række af de herlige PT-RZ21K og PT-RZ31K, der for den stores vedkommende altså er en 30.000 lumen projektor.

pana1-3.jpgI den forbindelse er Panasonic magtpåliggende at pointere at både PT-RZ21K og PT-RZ31K er såkaldte dual-laser 3-chip DLPTM lyskilder, hvilket betyder at der er en hulens masse lys i dem, ganske som at de kan tåle at være tændt længe, og at de – ydermere og endeligt – er redundante.

Showet kan med andre ord fortsætte, selv om at den ene laserdiode “sætter ud”.

Sidste kunstner er på scenen den 8. februar 2018.

Og allerede den 9. februar vil det kunne blive offentligt kendt hvem der ender med at kunne kalde sig for vinder af “World Masters of Projection Mapping”.

Læs også  SloMo er ikke billigt

Kender du ikke til “mapping”, skal du forestille dig at projektorerne – projekterer – alt fra 3D grafik til levende billeder på emner der er – ligeledes – 3 dimensionelle.

For at kunne gøre det, er det nødvendigt at skære “huller” i billederne, så der kun kommer lys på elementerne, der hvor der skal være lys, ganske som at det ofte er nødvendigt at lade en række projektorer dække ind over hinanden.

Alt sammen noget der skal programmeres, hvilket er der hvor deltagerne i dette event, virkelig ender med at kunne vise deres talenter.

Sidst redaktionen så mapping, var en bil pakket ind plastik, hvorpå der blev mappet den samme bil.

Det betød at den kunne skifte farve, og køre, selv om at den holdt stille.

Dem der kiggede med var ret positive over den ide.

Her på redaktionenen var vi mere forundret over hvor længe det tog at programmere mappingen.

Igen.

Det så skide flot ud.