DR går Insta og live på Dansk Melodi Grand Prix 2018

Er du til Dansk Melodi Grand Prix 2018, kan du glæde dig til lidt af en gyser, i Aalborg.

Her skal en række “nye og erfarne stemmer fra ind- og udland” dyste om at repræsentere hele nationen, ved det internationale MGP senere i år.

Bedst af alt er det fortsat TV vært Annette Heick og skuespiller Johannes Nymark, der styrer slaget.

Så alle kan med andre ord se frem til fuldstændigt det samme som alle årene før.

Eller rettere.

Det kan de faktisk ikke.

whig.jpgDR ser nemlig ud til at have lidt problemer, med mandskab.

Deres lønpolitik i forhold til omkring 5-700 fast-lancere ser ud til at betyde at der pludselig er en del – ellers “faste” – løs ansatte, der ikke lige kan den dag.

Det forhindrer heldigvis ikke DR i at gennemføre denne potentielt uforglemmelig aften, nu bare på en ny og anderledes måde.

Og nu hvor mange af solisterne, allerede er kendte fra de sociale medier, er det det nye tiltag på MGP-DK.

Lasse Meling der er er en af solisterne er således blevet udråbt som “den skandinaviske Justin Bieber”, på YouTube, mens Chief 1 “opdagede” “Sandra” samme sted.

Endelig er Rikke Ganer-Tolsøe, mest er kendt for hendes Instagram feed.

Underholdningschef, Jan Lagermand Lundme, glæder sig.

Læs også  Beforeigners s2 bekræftet

Han siger:

-Jeg tør godt love, at det bliver et fantastisk show i år. Vi har et helt utroligt stærkt hold af sangskrivere, og den helt rigtige blanding af erfaring og ungt talent blandt årets 10 solister. Der er noget for enhver smag, så jeg glæder mig helt vildt til, at Johannes Nymark og Annette Heick igen kan blænde op for en kæmpe grandprixfest for hele Danmark, denne gang i Gigantium i altid festklare Aalborg, slutter han og bliver suppleret af Nicolaj Holm, der er direktør i Aalborg Kongres & Kultur Center.

botox.jpgHan siger:

-Når Grand Prixet ruller ind i Aalborg, er byen så klar til at tage imod de tusindvis af fans. Vi har samlet alle byens store aktører, som i fællesskab vil skabe et brag af en fest i hele Aalborg. Det er vigtigt for os, at Dansk Melodi Grand Prix bliver en fest for alle, så derfor holder vi også tre helt særlige fester: En for børn i Aalborg Øst, en fest for byens udviklingshæmmede og en fest for hjemløse, slutter han.

Udviklingen af konceptet, ser – sjovt nok – ud til at betyde at der skal bruges et mindre mandskab, er i år målrettet “live delen”.

Og det sociale univers.

DR vælger således at “droppe en årelang tradition”, hvilket omvendt giver “seerne en helt ny oplevelse”, som DR videre skriver det.

Læs også  Eurosport lover et OL der ikke er set før

Seerne skal nemlig “endnu tættere på deltagerne i årets Melodi Grand Prix, og derfor har DR lavet en overraskende ændring”.

De korte præsentationsvideoer af deltagerne, lige inden de går på scenen, er således ikke længere en del af konceptet.

Jan Lagermand Lundme forklarer:

-Hvert eneste år har vi et ønske om at gøre showet endnu bedre og tænke nyt. I år kommer der til at ske en ret stor forandring ved, at vi for første gang nogensinde dropper de båndede indslag ““ som også kan fungere superfint og har gjort det i mange år ““ for i stedet at tale med deltagerne live lige efter, de har optrådt på scenen, starter han og forklarer videre.

-Det gør vi for, at seerne kan komme endnu tættere på deltagerne i det store øjeblik, mærke hvad de føler, og høre hvad de tænker om deres optræden, fortsætter han.

-Vi har simpelthen bare rykket den tid, vi normalt bruger på det båndede indslag, hen efter optrædenerne. Det kommer til at give seerne en helt ny oplevelse, slutter han.

Det er muligt at læse mere om de enkelte solister her

Solisternes musik bliver først endeligt offentliggjort engang i februar, så her lige lidt som en af deltagerne tidligere har lavet.