OL i Panasonic farver

Så er det i år at det er 30 år siden Panasonic kastede sig ud i OL som såkaldt topsponsor.

En udvikling der lige siden har betydet at det meste af det gear der er – synligt – på OL har et Panasonic logo på sig.

Der er dog meget mere – bag scenen – der har samme logo.

projektor-2.jpgSom eksempel, har Panasonic i de sidste mange år været kendt for at “pushe” lidt i forhold til at få proppet en masse projektorer ind i De Olympiske lege, hvilket vi er pænt sikre på at de også har gjort i år.

Det fede i den forbindelser er at De Olympiske Vinterlege og Paralympiske Vinterlege, bliver ret meget sjovere at se på.

I år skulle deres engagement betyde at Panasonic har kastet et utal af containere efter dette års De Olympiske og De Paralympiske Vinterlege.

Ud over en masse broadcast teknik, har de således etableret en lille skærm, som kan ses fra Mars eller bare oppe fra Mir, hvis de har tid til at se med.

På 1.640 m2.

Ja, ja tænker du sikkert.

meget-2.jpgStor.. og hvad så.

For at gøre den synlig på månen ( hvilket sikkert slet ikke er planen ) er der installeret 80 PT- RZ31K/RQ32K, der for uindviede er et par 30000lumen projektorer.

Læs også  Tid til HDR 10+

Det store lærred burde med andre ord kunne bruges som den slags højfjelds sol, med det lys output.

Festen stopper dog ikke der.

Panasonic er også langt inde i Broadcast delen.

Der er således en bunke AV-HS6000 Series Broadcast Grade 2ME Live Switchers inde over, hvilket må formodes at betyde at Panasonic har en masse HD udstyr med til OL.

Uden helt at have forstået det, er det ydermere meningen at etablere andre 42 LED-videoskærme i konkurrenceområderne, som vi gætter på at målrettet pressen og BTS folket.

Det er og bliver dog Panasonic der leverer “AV-udstyr til åbnings- og afslutningsceremonierne, konkurrenceområder og udsendelsessteder” i samarbejde med Den Olympiske Broadcasting Services (OBS), hvilket burde betyder en hulens masse 4K eller måske endda 8K Panasonic udstyr, der ikke rigtigt eksisterer.

Det kunne dog let tænkes at Den Olympiske Broadcasting Services (OBS), har motiveret (?) Panasonic til at få “pre-release” konvertere en bunke VariCamLTere så de kan bruges som 4K DCI/UHD kameraer på skulderen eller til dækning af åbningen.

360graderpana.jpgDet skal i den forbindelse bliver interessant at se om deres nye EVA1, ender med at blive det lette “ENG kamera”, der ærligt talt leverer de samme billeder som et VariCamLT, bare til 1/3 del af prisen.

Vi har fundet en – sjov (?) mod video, der tyder på at stadig flere overvejer dette kamera som en slags billigt indgang til VariCamLT markedet.

Læs også  Sound Devices viser to nye frem

Virker det, køber de nok et VariCamLT senere.

Så det kunne man håbe at det gør.

Panasonic ser desværre ikke ud til at være på vej til at fejre deres første 30 år som “TOP-sponsor”, hvilket de altså har været siden De Olympiske Vinterlege i Calgary i 1988.

Der skulle dog ske “et par ting”, der kommer til at markere jubilæet.

Hvordan får vi at vide senere, som vi forstår det.

I forhold til teknik, ved vi at Panasonic bruger en række Panasonic “multivideo distributionssystemer”, der (?) kan distribuere deres 360 graders kameraer, hvilket er pænt spændende, da netop deres 360 graders kamera er et “real time stitch kamera”, der til forskel fra amatør/action Cams har CPU nok til at gøre det ordentligt.

Der vil være en række P2HD kameraer på locationerne, konkret i form af deres AJ-PX5000G”™ere.

Disse der optager i AVC-ULTRA codecs3, leverer dermed “konventionel HD” til International Broadcasting Center (IBC).

Hvorfor 4KDCI og UHD ikke er en del af planen, er uklart, med det forbehold at “Panasonics digitale teknologi bruges som det officielle optageformat”.

Vi gætter på at der vil være en bunke EVA1er og en pose VariCamLTere, til at “lave noget andet”, da resten af De Olympiske Lege jo ender i 4-8K.

Læs også  Adobe er godt oppe i skyen

Her lige den omtalte video, vi erkender ikke at forstå sproget. ( og lidt demo af deres 360 graders der ligner en vinder )