TV2 kommer hele landet rundt

Hvis du ikke har set TV MV på det sidste, bare fordi du ikke bor i området er her godt nyt.

TV2 prioriterer nemlig at komme “hele landet rundt” i 2018.

Planen er nemlig at “fortælle flere historier fra hele Danmark til hele Danmark”.

Og for at kunne gøre det, er Regionerne blevet lidt mere integreret i planerne.

Derfor kan vi garantere for at faste seere på TV2 vil opleve mere nyt fra de regionale TV stationer, ganske som de også får mere nationalt nyt, der ikke nødvendigvis kommer fra hovedstaden.

spade1.jpgJacob Kwon, der er chef for TV2 Nyhederne i Odense, siger:

-Samarbejdet nåede nye højder i 2017. Når det gælder dialogen med de regionale nyhedscentre, er det tydeligt, at vi bliver mere og mere fortrolige med hinanden. Vi har lært hinanden – og vores ønsker og behov i den journalistiske dækning – bedre at kende, og resultatet er, at vi får mere og bedre indhold fra hele landet i vores udsendelser på TV2 og News, starter han og fortsætter:

-Vi kan altid blive bedre, og der kan ind imellem ske misforståelser, men det sker mindre og mindre i takt med, at vi taler mere sammen hver dag, slutter han.

Det er specielt tre TV2-Regioner ““ TV2 Nord, TV2/Fyn og TV MidtVest (MV) der er blevet “regionale nyhedscentre for TV2″, hvilket både betyder at de leverer flere nyheder til selve TV2, men også at lokale seere til disse regionale sendere vil være helt fremme i nyhedsdækningen, da disse regioner både er en del af redaktionen på Borgen, ganske som de jo kan høre og forholde sig til hvad der er relevant i andre regioner.

Læs også  Nent Group har fået smag for de mindste

Det kunne let tænkes at den samme udfordring findes i deres område, som eksempel.

På TV MV, der også er kendt som MidtVest, der befinder sig i Holstebro, er administrerende direktør Lone Sunesen tilfreds med samarbejdet.

spade2.jpgHun siger:

-Vi brænder for at fortælle historier fra vores landsdel, vise resten af Danmark livet i Midt- og Vestjylland, give historierne landsperspektiv og sikre en balanceret dækning af Danmark. Vi vil være med til at fortælle flere historier fra hele Danmark til hele Danmark, og det har vi fået bedre muligheder for i dette samarbejde, starter hun og fortsætter:

-I en tid, hvor landet og mediedækningen har tendens til at være mere polariseret, er det vigtigt, at vores landsdel kommer på danmarkskortet, og at medierne skildrer Danmark balanceret. Når jeg er ude at holde foredrag, kan tilhørerne godt genkende, at Midt- og Vestjylland og TV MidtVest er blevet mere synlig hos TV2 og TV2 News.

Blandt de mange “serier” som TV MidtVest har stået bag, er “Lyden af liv”, der såmænd også endte på TV2 Nyhederne og på tv2.dk.

Årsagen er oplagt nok at musikterapeut Jens Anderson-Ingstrup tryllede med demente Else Larsen, der simpelthen eksploderede til tonerne af “Jeg ved en lærkerede”.

En anden historie fra det område, der “gik viral”, er historien om den somaliske slagteriarbejder Mohamed Ibrahim fra Hundborg.

Læs også  Fujinon UA107erne ude og leje

Han skulle udvises, fordi han tjente 40.000 kroner for lidt om året til at han kunne blive, hvilket blev lidt af en møjsag for en minister på området, og som lokalt blev klaret med.. lidt nat arbejde.

Så var den ged barberet.

Helt uden drama.

Lone Sunesen, forklarer videre:

-“Lyden af liv” er faktisk ikke en del af nyhedscenter-samarbejdet, men når historien kommer på TV2 og får et kæmpe publikum på tv2.dk og de sociale medier, er det resultatet af et godt dagligt samarbejde og styrket dialog med TV2. Det er også i den dialog, at vi kan bidrage med cases fra vores område til for eksempel TV2s politiske dækning fra Christiansborg. Vores klare mål ar at bringe flere af midt- og vestjydernes historie og udfordringer ind på Christiansborg, forklarer hun videre.

-Selvfølgelig er der bump på vejen ind imellem, og blandt andet diskuterer vi jævnligt, hvilke identer der skal være på TV2 i forbindelse med vores historier ““ altså “varedeklarationen” på indslagene ““ men det foregår i en god og konstruktiv dialog, slutter hun.