DR løb med TV Robert priserne

Hvis du har set “Herrens Veje” og “Arvingerne”, har du set årets to mest vindende TV serier.

“Herrens Veje” har således de sidste otte dage vundet et utal af priser, og nu også en robert.

Sidste weekend var det TV-Prisen, for “Årets bedste serie”, I onsdags Nordisk Film- og TV-Fonds dramapris, og nu Danmarks Film Akademis Robert for “Årets kvindelige hovedrolle i en TV serie”, fulgt op af “Årets mandlige hovedrolle i en tv-serie”, der gik til Lars Mikkelsen.

fyr-3.jpgFesten for DR drama var dog ikke færdig med “Herrens Veje”.

DRs anden serie, der var med, “Arvingerne”, løb naturligvis også med en pris.

Her var det Mikkel Boe Følsgaard der løb med “Årets mandlige birolle i tv-serie” for arbejdet i “Arvingerne III”, mens Lene Maria Christensen vandt “Årets kvindelige birolle i tv-serie” som Solveig Grønnegaard.

Eneste TV pris DR ikke vandt var således “Årets korte tv-serie”, som TV 2″™s julekalender “Tinkas juleeventyr” løb med.

Robert festen der reelt er en film fest, bød naturligvis også på en lang række film vindere, som DR også har været inde over.

Herunder Hlynur Pálmasons “Vinterbrødre”, der vandt flere priser, ganske som “Årets dokumentarfilm”, “De sidste mænd i Aleppo” og “The Square”.

publikum.jpg“Vinterbrødre” vandt hele ni priser.

Blandt priserne var “Årets instruktør”, der gik til Hlynur Pàlmason, Elliott Crosset Hove, “Årets mandlige hovedrolle”, Victoria Carmen Sonne “Årets kvindelige birolle”.

Læs også  Master i fotojournalistik

Af andre priser var priser til “Årets scenograf”, “Årets kostumier”, “Årets sounddesign, “Årets sminkør” og “Årets fotograf”.

Filmen har tidligere vundet en række andre priser, men er generelt blevet ignoreret af publium.