Så kommer 4K Event projektorerne

Panasonic ser ud til at gå pænt meget forrest på det såkaldte projektor marked.

Her på det sidste hedder de nyeste og smarte “laserprojektorer”, der er lidt dyrere i anskaffelse, men som til gengæld lever længere, og som aldrig skal skal have skiftet hundedyre pærer fordi den har været tabt.

Og nu hvor der er ISE2018, er de så ellers gået amok.

Sidste nyt på den front er deres PT-RQ22K, der er en – hold fast – 3-Chip DLPTM Solid Shine-laserprojektor, der – det lange navn til trods – pænt sikkert leverer nogle lækre billeder.

projektor-3.jpgOg nu hvor 4K ser ud til at være blevet en del af venue markedet ( kom nu igang med 4K kameraerne, venner ?) er det blot et spørgsmål, før vi rent faktisk ender med at kunne se hvad der sker oppe på scenen.

Panasonic selv skriver at nyheden er “perfekt til live-events, udstillinger, udlejning og permanente installationer”.

Og selv om at det “kun” er en 4K projektor, kan du rent faktisk sende billeder i op til 5120 x 3200 opløsning over til den, som kan vises.

For at vi overhovedet kan holde ud at se på sådan noget, ved den gode kollega at 21.000 lumen i over 4K, kræver lidt mere.

Læs også  Ny spiller i converter krigen

Panasonic har derfor udviklet et “helt nyt billed håndterings system”, der inkluderer “Quad Pixel Drive” og hvad der er mere relevant.

Evnen til at kunne opdatere billederne 240 gange i sekundet.

Der er med andre ord nu en “240 Hz real motion-processor” indbygget.

Som du har gættet det, betyder det at der udvikles en forbandet masse varme.

Derfor er der nu indbygget “varmebestandige fosforhjul” samt “solid-state lasermoduler”, der med lidt held giver et længere liv til denne garanteret ikke billige projektor der – forresten – tilbyder “BT.2020 emulering”, hvilket betyder at den kan vise HDR.

Der hedder “Premium HDR-videoplayback”.

Hartmut Kulessa, europæisk marketingchef, Panasonic Business siger:

-PT-RQ22K fuldender Panasonics 4K-projektionsudvalg, den komplementerer PT-RQ32K og PT- RQ13K, og den opfylder efterspørgslen på en let, lysstærk 4K+-projektor med filmlignende billedkvalitet, som er perfekt til en enkel projektion, slutter han.

Som vi forstår det, er det dog ikke den eneste nyhed Panasonic har med på ISE.

kamera.jpgDe viser således også deres nye studiekamerasystem frem.

Dette, der har kameraet AK-UC4000, som vi omtalte tilbage i december, er “endnu et” S35mm MOS-sensor system, der fungerer med B4 mount optikker.

Som vi forstår det, er det først inde i kameraet at B4 optikken “forstørres” op til S35, hvilket ser ud til at være den måde en række producenter forventer fremtiden vil blive produceret.

Læs også  Snapchat skal fange de unge

Fordelene er oplagt nok at det fortsat vil være muligt at bruge de million kroner dyre B4 boks optikker, og resten af kæden, samtidig med – hvad der nærmest er det “billigste i en kamera kæde” udskiftes, nemlig kameraet.

Kameraet, der fortsat først er “tilgængeligt fra efteråret 2018 i både Europa og Nordamerika”, er det til trods pænt spændende.

Stefan Hofmann, Manager of Sales Engineering Live Operations, siger:

-Panasonics nye studiekamera-system er lig med fremragende værdi for pengene, og overgår konkurrenterne, starter han og fortsætter.

-Det unikke ved systemet er, at et stort antal Panasonic-produkter som EVA1, VariCam LT, PTZ-kameraer og andre professionelle kameraer kan styres af de samme fjernbetjeningspaneler, nemlig HRP1000 og HRP1005. Under liveevent-produktioner er det uvurderligt, slutter han og løfter ( måske ) sløret for et kommende bagstykke til EVA1, der med et slag kunne gøre dette nye kamera til et rigtigt sjovt kamera til live events.

projakt.jpgBevares der mangler jo stadig et fiber stik, før et EVA1 bliver rigtigt sjovt.

Omvendt er det måske den “boks” der først bliver vist frem på NAB2018 ( ok det er et vildt gæt ).

Panasonic er slutteligt taget på ISE2018 for at vise deres nye EQ1-serie, der er en serie professionelle displays, der bliver “lettere” at sætte op i indkøbscentre, showrooms, mødelokaler og klasseværelser.

Læs også  PTZ IP video

Serien der består af en serie nye skærme der mindst er 43 tommer mens den største er 86 tommer.

Enrique Robledo, marketingchef hos Panasonic forklarer:

-For EQ1-seriens design havde vi fokus på at forenkle installationen, opsætningen og styringen af skærmene, starter han og fortsætter.

-Hver skærm har en USB- medieafspiller, der viser 4K- og Full HD-indhold uden brug af eksterne kabler eller en set-top box. I et lokalt netværk kan indhold også opdateres ved hjælp af en master USB-enhed, synkroniseret på tværs af flere skærme via LAN, slutter han.

Her lidt video fra første præsentation af AK-UC4000, tilbage i december.