BBC er simpelthen fantastiske

BBC slipper lige om nu deres første AR app, hvor seerne kan løbe rundt og pege på ting, mens – de ser på det det hele handler om – nemlig noget med BBCs logo på.

gorpub.jpgDet er simpelthen så klogt at vi kniber en tåre.

Konceptet, der – som altid med BBC – er udviklet af deres ligeledes superheldige R&D afdeling, går i alt sin enkelthed ud på at få de unge til at glo på BBC uden helt at glemme den der gamle institution, der sådan går og sender en masse TV.

Og nu hvor BBC aldrig gør noget halvhjertet, lanceres den nye app sammen med næste sæson af “Civilisations”, der hitter pænt i England allerede.

App, der naturligvis hedder “Civilisations AR”, er – som pointeret – udviklet af BBC Research & Development denne gang i samarbejde med Nexus Studios, der dermed har tilegnet sig fed viden, der – i bedste fald – kan bruges henne i det private produktionsmijlø, til at producere mere indhold.

tel-2.jpgEventuelt til BBC.

Brugere af både Android og iOS, kan lynhurtigt komme i kontakt med denne virtuelle verden, da der jo – som bekendt – findes AR Kits til begge platforme, så det er muligt at udvikle en enkelt “app/funktioner” og derfra distribuere til Android og iOS builds.

Læs også  True Crime på TV2

Igen.

BBC har tænkt lidt over tingene.

Derfor vil deres AR app kun fungere på foreløbig 30 musseer rundt om i England, hvor børn og unge der ikke har set TV ( nogensinde ) pludselig kan bruge deres app, og måske få lyst til at tænde for noget der hedder TV.

Eventuelt på deres telefon.

Bedst af alt, og det er altså smart.

Så er det indhold børnene – og deres forældre – kan finde på museerne, såkaldt eksklusivt indhold, forstået på den måde at det der opleves på for eksempel Torquay Museum, the National Museum of Wales eller på the National Museum of Scotland, både vil være virtuelle versioner af hvad der kan opleves på de andre museer, ganske som at de enkelte musseers AV (?) afdelinger selv kan putte indhold på, lokalt.

patel.jpgBlandt oplevelserne der venter de unge, er “en egyptisk mumie”, de unge kan gå rundt om og virtuelt få mere information om på deres telefon. “The Kiss”, der ellers kun findes på museet i Wales, kan pludselig opleves alle steder.

Og så er det naturligvis muligt at finde masser af hints i serien på TV, ganske som at det nok også er muligt at få at vide at det ville være smart at se med i næste uge, når der er mere i “Civilisations”, om et emne der garanteret inspirerer.

Læs også  Streamerne vil voldsomt gerne være TV

For de teknisk interesserede og savlende broadcastere bruger BBC R&D Nexus software, der er udviklet oven på ARKit til iOS og ARCore til Android.

Det er med andre ord nærmest lige til at hælde indhold i, hvorefter oplevelserne står i kø.

Eleni Sharp, executive product manager for BBC R&D, siger:

-The Civilisations Festival has opened BBC R&D up in a brand new way. Not only has it brought innovative digital tools and skills to hundreds of museums, galleries, libraries, archives and other arts organisations from all over the UK, it has enabled us to trial our ideas and technologies on a huge scale which is going to influence and inform our work over the coming months and years, starter hun og fortsætter.

-The work we”™ve done with these organisations will enable fans of the series new ways to engage with art and cultural artefacts from across the country. The BBC”™s first ever AR app is a great example of this, offering users the ability to explore a personal, virtual exhibition of fascinating pieces whenever and wherever they want, slutter hun.

Vi har fundet en video på Twitter, der kun findes der.

Hvis vores embed ikke virker, skal du herhen for at se den.

Ellers burde den være herunder.