Sigma løber igen fra Nikon og Canon

Sigma har netop lovet at deres nye 14-24mm f/2.8 ART, vil kunne opløse et ( der er stadig kun et enkelt ) 50 Megapixel kamera.

Og det er naturligvis herligt at vide.

Hvad der – potentielt – er mere relevant, er at du nu ( senere i år, der er ingen dato endnu ) kan få fingre i en zoom, der er pænt heldig på et s35 kamera.

Desværre stadig kun i form af en f2,8 optik.

Til gengæld er der tale om en zoom, der ser ud til at vælte den ellers klassiske 16-35mm af pinden.

Og da den er ligeså hurtig, er der her tale om en herlig “hip hop” optik, der virkeligt kan få det hele til se sygt ud, med meget skævbe vinkler, hvis det ønskes.

medmodlys.jpgMere realistisk, kunne en 14-24mm f/2.8 ART, bruges til hardcore ENG eller EFP, eller – som den oprindeligt er tænkt – på fotografi apparater der har en CMOS på 50MP.

Eller derop af.

Nyheden kommer med Canon og Nikon mount, samt en option for MC-11, så de højtopløste Sony E-mount kameraer også kan.

Sigma har allerede etableret et minisite til nyheden/annonceringen, hvor det er muligt at se enkelte eksempler på objektivets evner.

Og selv at det er oplagt at billederne mest er målrettet 50MP sensor ejere, er det oplagt at overveje denne nyhed på et S35 ideo kamera.

Læs også  En halv Bexel

Sigma ser ydermere ud til også at være ( på vej ) med et nyt kamerahus, der heder Global Vision, der skulle blive en FF hus, formodentligt med en 50MP sensor, gætter vi på.

Det kan du sikkert ( snart ) læse mere om på samme sted.

Eneste minus ved nyheden er at den stærke lysfølsomhed betyde at det hele er vokset, endnu engang.

frontcon.jpg14-24mm F2.8 DG HSM Art, vejer således 1150 gram, og har en front på vilde 96mm.

Som du har gættet er det så absolut ikke muligt at montere noget på forsiden af nyheden.

Og nu hvor det alligevel ikke er muligt, tilbyder Sigma fra starten af et tilkøb til nyheden, nemlig en “Front Conversion Service”, der reelt er målrettet videofolket.

Den ( stadig kommende ) “normale” modlys blænde, er nemlig stadig skruet sådan sammen at den tager sollys ope fra og reflektioner fra jorden.
Konverteringen tager det hele væk, hvorefter det – formodentligt – er muligt at montere optikken i en ( meget stor ) mattebox, og klare de problemer der.

Tiltaget – gætter vi på – burde betyde at der – formodentigt samtidig – med at DSLR versionen rammer markedet, bliver fulgt op af en Cine version, hvor denne konvertering er en del af prisen.

Læs også  Julegaven til den vildeste broadcaster

Uanset hvad er det værd at holde øje med hvad Sigma sådan går og finder på.

Nyheden er som eksempel fuld af FLD glas, hvilket – hos andre – er så dyrt, at Sigma nok også vil være nødt til at komme lidt op i pris.

Igen.

Denne producent har nu – mange gange – bevist at de udvikler mens andre sover.

Og at deres priser – det til trods – stadig er pænt heldige.

Der er absolut ingen dato ude endnu.

Men en annoncering, burde betyde at nyheden kommer engang i dette forår.

Her lidt billeder optaget med et par Sigma Cine optikker.