Dårligste måling af DR – nogensinde

Nu er det jo ofte sådan med Voxmeter-målinger at de skal tages med en skovlfuld salt.

En ny af slagsen, ser således ud til at være netop så uheldig at DR – i hvert fald – kunne tænkes at håbe at den er totalt misvisende.

Tallene, ser nemlig ud til at vise at mere end halvdelen af befolkningen helst ville kunne vælge DR helt fra.

Helt og aldeles.

Konkret vil 52 procent i en ny Voxmeter spørgeundersøgelse, hellere helt undgå DR, end betale for noget som helst fra denne størrelse.

Heldigvis er dette scenarie ikke muligt, da DF og V ikke mener at befolkningen skal have lov til at kunne vælge DR fra.

dr-4.jpgOg så er der jo som bekendt flertal for den holdning.

Altså mod lidt politiske ræverkager, senere.

Befolkningen, eller de 1020 danskere over 18 år der er blevet spurgt er dog ikke i tvivl.

De ønsker hele DR gemt bag en “adgangs mur” og en betalings ditto, så dem der vil kan betale.

Alle andre skal have muligheden for totalt at droppe DR.

Tallene er – om vi er orienteret – og selv med “målrettede spørgsmål” den dårligste vurdering DR nogensinde har fået ude i befolkningen.

Som eksempel er der nemlig blot 38 procent der mener at det – ikke – skal være muligt at kunne “vælge DR fra”.

Læs også  TV2 er fortsat en stor støttesluger

Det burde jo i princippet mene at 62 procent mener det modsatte, men det mener DF’s medieordfører, Morten Marinus dog ikke er tilfældet.

Han kan nemlig godt lide de store mængder sømands TV og danskpop der findes på DR, efter at DF har truet DR til at sende sådan noget, her de sidste 20 år.

Han siger:

-Der ( DR, red. ) skal stadig være et sted, hvor man er sikker på, at man har et public service-udbud, hvor man kan få det leveret, som de kommercielle ikke vil, starter han og fortsætter.

-Men det er klart, at vi skal have et forenklet DR og et slanket DR. Det tror jeg sådan set også, at folk er med på, slutter han.

Medieordfører Britt Bager, fra Venstre undrer sig over at så mange ønsker muligheden for at “kunne vælge DR fra”.

Hun mener nemlig at “DR skal være for alle”.

Hun siger:

-Det er overraskende og en smule alarmerende. Det er nogle tanker, som vi selvfølgelig har arbejdet med, fortsætter hun.

-Men vi har valgt at sige, at det er en del af velfærdsstaten, at vi har et medie for alle. Det er en form for demokratistøtte – en form for støtte til den dannende samtale, slutter hun og understreger dermed at de 52 procent der direkte har sagt at de ikke ønsker at have adgang til DR, fortsat vil blive tvunget til dette, mod at betale omkring 2500 kroner om året mere i skat.

Læs også  DR skal spare heftigt

Man kunne blive helt bange for at DRs overflyning til finansloven, hvis dette bliver besluttet ved de kommende medieforhandlinger, betyder at skatten stiger mere end den er faldet siden Venstre kom truget til i 2001.

Der er dog fortsat håb for DR, i følge Voxmeter-målingen.

Det er nemlig kun 60 procent af befolkningen der mener at DRs licens er alt for dyr, i forhold til “hvad man får for pengene”.

Til gengæld er der kun omkring 33 procent der mener at DR da sagtens kunne beskæres med mere end 25 procent.

Og nu hvor under 20 procent er parate til at kæmpe for beskæringer der er mindre end 25 procent, er det endog meget svært ikke at forestille sig at de kommende medieforhandlinger kommer til at ende med noget der minder om heftige besparelser på DR, nu hvor – noget tyder på – at hovedparten af befolkningen ønsker at kraftigt beskåret DR.

Tilbage på den politiske arena, er vurderingen fortsat at besparelser på 12,5 procent, burde være nok, suppleret med en – teknisk manøvre – hvor DR bliver overført til finansloven, og der påtvinges 100 procent af befolkningen.

Hvad de fleste ser ud til at have glemt, er at DR allerede idag har tabt en del over 10 procent af befolkningen, hvorfor en tur på finansloven jo ville give ( via tvang ) mindst ti procent flere seere, der – naturligvis – ville skulle betale licens.

Læs også  DR håber at politikerne husker

Dermed ville den effektive “beskæring” af DR, ende på noget der minder om 2,5 procent.

Uanset dette, og denne Voxmeter-måling, har regeringen fortsat ikke “lagt sig endeligt fast på, hvor meget den vil skære i DR”.

Udmeldingen skulle komme i denne eller næste uge.

Britt Bager siger dog:

-Men vi har hele tiden sagt, at vi er åbne over for at se på det, som DF har spillet ud med, slutter hun og understreger dermed at Venstre er frisk på at DR bliver skåret – i konkrete tal – 25 procent i budgettet, uanset om de får nye “kunder” eller ej, ved at blive overført til finansloven.

Er det sådan Venstre og DF ender med at gennemføre medieforliget, har DR på forhånd lovet at de vil lukke alle formater og kanaler der er målrettet den del af befolkningen der er under 40 år.

Man fristes til at sige værsgo!, der er jer selv der graver den grav.