Kanal 5 prøver med true crime

Så er det i aften at Kanal 5 tager hul på et nyt true crime format.

Et format hvor forhenværende drabschefer Kurt Kragh og Ove Dahl, fortæller hvad de gør og gjorde, da de opklarede sagerne.

Planen skulle være at tage seerne med ind i en verden, hvor “efterforskningsmetoderne” bliver belyst, og diskuteret, i kombination med “nogle af Danmarkshistoriens største drabssager”.

Et spor er nemlig ikke bare “et spor” for de to drabschefer.

Det er – ofte – en “afgørende brik i et strategisk puslespil, som bliver stykket sammen for at kunne tegne en “Profil af en morder”.

Alt sammen noget du kan opleve fra i aften, og et stykke tid frem på Kanal 5.

heltene-2.jpgBlandt de sager der vil blive kigget på, er “æresdrabet i Præstø”, “Amagermanden” og “Stewardessedrabet på Hotel Radisson”.

Hvad de færreste ved, er “hvordan politiets efterforskere arbejdede sig igennem beviser og spor for at fange morderen”.

Og det er så det du kan få et nærmere indblik i, over de foreløbige 6 afsnit, serien er nået op på.

Bedst af alt har Kanal 5 fået fingre i Kurt Kragh (tidligere Rejseholdet) og Ove Dahl (tidligere Københavns Politi), der må formodes at være blandt de mest erfarne på netop dette område, her i landet.

Kanal 5 har som bekendt allerede en “krimiflade”.

Læs også  Streamerne vil voldsomt gerne være TV

Og det bliver da også der “Profil af en morder” kommer til at leve.

Og nu hvor seerne har vænnet sig til alt fra “Politijagt”, til “Gidseltagningen” samt “CSI”, “Criminal Minds” og “Special Victims Unit”, må man formode at en lokal version af de amerikanske serier, kunne friste faste seere.

Programdirektør hos Discovery Networks Danmark, Anne Garlichs siger:

-Vi ved, at vores seere elsker krimistoffet og søger til Kanal 5 for at finde det. Derfor gør vi naturligvis en dyd i hele tiden at udvikle genren, siger hun og bliver suppleret af Kurt Kragh, der fortæller:

-I efterforskninger skal man være opmærksom på selv de mindste spor, som kan vise sig at blive afgørende detaljer for sagen. Det kan være et blodstænk, et dækspor eller et tilfældigt vidneudsagn, men den største ledetråd er som regel, at der er sket noget unaturligt. Noget der ikke passer ind i normalen og som intuitivt føles forkert, starter han og bliver suppleret af Ove Dahl.

Der forklarer:

-Dokumentarserien giver et indblik i, hvordan vi arbejdede på de her sager, og det store maskineri, der gik i gang, når vi åbnede sager. I samarbejde med blandt andet retsmedicinerne og kriminalteknikerne forsøger man systematisk og brik for brik at undersøge, hvad der er sket, hvordan det skete og ikke mindst hvorfor en gerningsmand valgte at begå den ultimative forbrydelse. Det er det arbejde vi fortæller om i programmet, slutter han.

Læs også  Copenhagen Film Fund tryller med midlerne

Første episode tager således seerne med ind på Radisson, hvor “Stewardessedrabet” fandt sted.

Her kan Ove Dahl fortælle at en en enkelt detalje, endte med at bliver et fældende bevis.

-I sagen om Stewardessedrabet på Radisson var det for eksempel et overvågningskamera, der afslørede en mand, der gik ind i en elevator uden et nøglekort. Det er ofte de helt små ting ““ det, der stikker ud, der er fældende beviser, slutter han.

Og da en af udfordringerne ved dette drab var “hvilket gerningsvåben, morderen anvendte”, kigger retsmediciner Steen Holger Hansen også forbi formatet og giver seerne et indblik i hvordan han finder ud af sådanne problemer.

Anne Garlichs fortsætter.

-I “Profil af en morder” går vi endnu tættere på, end de øvrige formater på Kanal 5 gør. Vi vil give seerne en oplevelse af at tage del i efterforskernes tanker og en følelse af at kigge dem over skuldrene, når de dykker ned i for eksempel gerningsstedsundersøgelse, obduktion, sporanalyser, motiver, afhøringstekniker, blodstænksanalyser og lignende, slutter hun.