Hvilket Anamorfisk vil du have

I disse dage, hvor stadig flere investerer i S35 kameraer, der – som flere har fundet ud af – har det sjovest når optikken er helt åben, begynder nye behov at opstår.

Som eksempel er de her fortidige – ikke specielt skarpe – Leica R optiker pludseligt i sygt høj kurs.

Årsagen er oplagt nok at det er muligt at putte disse på de omtalte S35 kameraer, og nærmest øjeblikkeligt få foræret et “film look”, der ganske enkelt ikke kan skabes på B4 mount optikker.

Igen.

vandiemen1.jpgDet er som regel heller ikke det, de fleste ønsker, når de står der på blænde 11, med 30 meter DOF, og gennemfører et interview live.

I sådanne situationer, dur den – højtelskede – 2 centimeter dybe – dybdeskarphed med en leica fra 1972 altså bare ikke.

Blandt de problemer der er opstået i kølvandet af de populære Leicaer og en masse andet fra omkring WWW2, er at de jo er umulige at arbejde med.

De fylder intet, vejer mindre og er mindst lige så skøre som moderne optikker, hvor fokus er noget kameraet klarer automatisk.

Midt i mylderet af nyt og gamle optikker, der enten hedder Cine, Vista eller Leica, finder du Van Diemen, der reelt også kunne hedde P+S Technik.

Læs også  Visuel i en visuel business

To specialister i netop konvertering af eksisterende optikker, som for eksempel Leica R, eller – og her bliver det for alvor dyrt – rehousing af alt fra Cooke, til Panchros, Bausch & Lomb, Schneider, Lomo eller Ross.

Som du har gættet er Van Diemen, ganske som P+S Technik hårde til alt fra konvertere, til at finde en “pose Panchros”, og så ellers rehouse dem til 3 eller 4perf produktioner.

Eller rettere.

van2.jpgHvor 3 eller 4perf tidligere dækkede over mængden af huller der var i den del af filmen der blev eksponeret, handler det idag om 4:3 eller ej produktioner.

Vi er med andre ord ankommet til den anamorfe virkelighed.

En “verden” hvor uskarpe runde ting i baggrunden, ikke længere er runde, og hvor alt ser ekstremt filmisk ud, alene på grund af den anamorfiske optik der optages med.

Igen.

Van Diemen eller P+S Technik, er formodentligt de to absolutte eksperter i EU.

Og nu hvor Van Diemen, netop har været ude for at diskustere “Lens Choices For 2018″, er det på sin plads at holde øje med hvad de siger.

Bedst af alt er Van Diemen – relativt – fokuseret på økonomien, hvorfor deres fokus – i denne uge – er på “Lomo anamorphic conversions”, der faktisk er flere ting.

Læs også  CES monitorerne ankommer

En ting er jo at en optik kan “konverteres” til at blive anamorfisk.

Detaljen er – som altid – bare at der er meget mere i den historie.

Det er nemligt muligt at kombinere eksisterende optikker med “en Lomo konversation”.

Den klassiske er naturligvis at lade det hele forblive “fra Lomo”.

Men nu hvor Van Diemen, ser ud til at mene at du kan kombinere “The Lomo square front”, der er det anamorfiske element i en Lomo optik, med alt fra Cooke til Leica og andet, har du gættet at du – reelt – nu kan skabe anamorfiske Leica L optikker, eller Cooke ditto.

I begge tilfælde endog særdeles spændende, da det på den måde er muligt at skabe looks, der “kun” kan skabes med netop denne “serie”.

Det er – desværre – tilfældet at en sådan opgave, koster kassen, hvorfor de rental huse, der kunne blive fristet til at konvertere en serie Leice R optikker, til Reica R med Lomo Front, skal pænt dybt ned i lommen før den ide falder på plads.

Billedet, som vi har fundet i forbindelse med omtale af Van Diemen er en ikke præciseret “Lomo conversion”, der – i følge Van Diemen, bliver pænt populær i 2018.

De mange – stadig billigere – S35 kameraer, der i en del tilfælde kan udstyres med “ulovligt” ( ikke dækket af garantien ) PL mount, leder nemlig efter glas, hvorfor alle os henne ved TV skærmen kan se frem til herlige “old school” billeder optaget på alt fra en FS5 med LeicaR, til “Det nye Eva1″ udstyret med Wooden Camera PL mount og kilotunge amamorfe optikker.

Læs også  IBC2017 løfter sløret for første Keynote

Skulle du gå med tanker om at få Cine modded dine LeicaR optiker, koster det om kring 3-4000 prund pr optik, forudsat at du leverer originalerne til Van Diemen.

Når de roder med Cooke eller Bausch & Lomb, ryger der som regel mindst et nul til på.

Som pointeret er det også muligt at købe en lignende tjeneste hos P+S Technik, læs videre her

Van Diemen bor her.