Seerne elsker underholdning

Det mindst sete program i sidste uge, der altså stadig nåede at lande på listen over de 20 mest sete formater i kongeriget, var “Misbrug”.

Et fint TV2 format, der handler om det titlen antyder.

Så det kræver altså ikke specielt meget, at kunne gennemskue hvad der nu skal til at ske i dit TV, hvis du sidder foran det.

Programmet, fangede 372.000 seere.

Fint nok.

laeger.jpgDet understreger dermed den stadig større – skal vi kalde det for – diversitet på top tyve listen.

Det mest sete program, havde nemlig 1,21 millioner seere mere, hvilket ellers ville være fint, alene at kunne samle så mange seere.

Igen.

“Badehotellet” løb med 1.582 millioner seere til premieren, hvilket er netop så mange at der ikke er andet at konstatere end at seerne elsker “Badehotellet”, der må være den helt rigtige form for TV drama til den danske befolkning.

DR fik dog også markeret sig i sidste uge.

Deres TV drama havde således kun 812.000 færre seere end “Badehotellet”.

Igen.

776.000 seere til Broen 4 er vel fint nok.

DR sendte dog et enkelt format, der snart skal videre til TV2, der fik flere seere.

“X Factor” fik således 1.137 millioner seere til at kigge med der sidste fredag.

Læs også  Lidt mere børne stream

Nu skal det hele jo ikke være quiz og konkurrence.

Derfor var sidste uges mest sete “næsten ikke kun underholdnings format”, “Er der en læge til stede?” det mest sete format, der ikke var ren underholdning.

Her kunne to hold konkurrere om at være læge, foran et veloplagt publikum, i emner som “Kan vi google os til alt”, samtidig med at der skulle “gættes diagnoser på rigtige patienter”.

Bedst af alt var der rigtige læger med, fordelt på flere hold der konkurrerede med hinanden om at stille de rigtige diagnoser.

Med Hans Pilgaard som vært, var det blot et spørgsmål om hvornår dette format bliver det mest sete, herhjemme.

I sidste uge var der således 826.000 der kiggede med.

Først derefter kunne DRs “MGP 2018 – Show” markere sig.

Blod på kranen, som de forbigåede freelancere kalder showet, kunne omvendt ikke mønstre mere end 731.000 selv om at det blev samsendt på flere kanaler, og simpelthen var så fantastisk i følge værterne og dem der kiggede med, at det kan undre at der rent faktisk ikke var flere der kiggede forbi.

Herefter ligner listen over de mest sete programmer ellers sig selv.

Bare 4 andre formater, nåede over 600.000 seere, hvilket for “Forsvundne Arvinger” ( 709K), “Bonderøven” ( 650K), “Hammerslag” (619K) og endelig “Danmark har talent” (601K ) sikkert er fine tal.

Læs også  Apple TV har medvind i Frankrig

Desværre betyder det bare at der er hele 11 programmer og formater, der har under 600.000 seere, hvoraf de ni har under 500.000, mens blot en enkelt endte med at have mindre end 400.000 seere.

Lettere overraskende havde de mange royale formater væsentligt færre seere end forventet.

“Prins Henrik – Et enestående liv”, havde således blot 446.000 seere, mens “H.K.H. Prins Henrik er død – ankomst til Christiansborg slot”, hentede 432.000 seere over på DR.

“Henrik, Prins af Danmark” løb med 408.000 seere.