Og Greyzone handler om

Hvis du stadig ikke har set promoen for “Greyzone”, kom den igår.

Så nu kan alle se med, før de ser serien, der har premiere på søndag.

gab2.jpgOg selv om at promoen er netop så dramatisk at det er endog meget svært at genenmskue hvad serien kommer til at handle om, ser det ud til at fremgå at nogle terrorister planlægger et terrorangreb i Skandinavien.

Når det er “i Skandinavien”, skal det forstås sådan at der jo er tale om en Skandinavisk produktion, hvorfor du selv bliver nødt til at gætte hvor terroristerne slår til.

ahnej.jpgIgen.

Terrorist bekæmperne, efterretningstjenesterne i Danmark og Sverige, er dog med hele tiden.

Og vi er ret sikre på at de hele tiden tjekker løs på deres klik skærme, telefoner og multiskærms overvågninger af byen, der bare ser rigtigt godt ud i baggrunden.

Omdrejningspunktet i det hele er droneingeniøren Victoria, der er eller bliver taget som gidsel af terrorister.

Samtidig med at de planlægger et terrorangreb i Skandinavien, samtidig med at efterretningstjenesterne i Danmark og Sverige forsøger at afværge angrebet.

konen6.jpgSå på en eller anden måde, må de der terrorister have fortalt politiet og efterretningstjenesterne i Danmark og Sverige, at de er på vej med et angreb, hvor de vil bruge droneingeniøren Victoria, til andet end gidsel.

På en eller anden måde er det svenske sikkerhedspoliti, SÄPO, også inde over.

Læs også  Så kommer Xee ellers

Det er de, fordi de stopper en “mistænkelig lastbil på vej fra Danmark på havnen i Göteborg”, hvor efterretningsofficeren Eva Forsberg gør et markant fund. ( der er for en god ordens skyld en færge der sejler til Frederikshavn derfra, red. )

Midt i havnen, der på ingen måde har færger til Danmark ( altså bortset fra den der sejler til Frederikshavn, finder hun nemlig et luft-til-jord-missil, der “er klar til brug”.

kedeligt.jpgOg nu hvor de terrorister, der kører rundt med det i deres lastbil, ikke har lyst til at snakke mere om den sag, “eskalerer situationen”, hvorefter “to personer bliver skudt”.

Vi må gætte på at det ikke er politiet der dør, da terroristerne jo så bare var taget videre.

På en eller anden måde, findes der heldigvis en dansk-svensk anti-terror-enhed, hvor “Eva” der er Eva Forsberg (spillet af Tova Magnusson) sammen med “den danske kildefører Jesper Lassen” (der spilles Joachim Fjelstrup) fra Politiets Efterretningstjeneste, PET, skal til at se på de der terrorister.

Hvorefter det hele bliver meget dramatisk.

Når de ledende roller ikke lige passer deres børn, på den der hyggelige måde, som du også kan se i promoen.

Tilbage til Victoria Rahbek (der spilles af Birgitte Hjort Sørensen).

Hun er softwareingeniør, der ud over at have speciale i droner ( hun er jo droneingeniør), der hele tiden er ude i lufthaven, går i meget stramt tøj, eller passer nogle børn, når hun altså ikke lige er blevet kidnappet.

Læs også  Godt nyt til indholdsfolket

nal.jpgHun arbejder ydermere hos SparrowSat, der – du har gættet det – udvikler droneteknologi, nu hvor (Sat)ellit markedet åbenbart ikke hitter mere.

Og nu hvor hun rejser hele tiden, møder hun på en af rejserne, en tidligere studiekammerat, der er svensk og journalist.

Hun siger ja til et interview, hvorefter det hele bliver meget dramatisk.

På en eller anden måde bliver det hele så dramatisk at både hun og hendes søn ( det er da vist ham fra promoen ), Oskar, “bliver taget som gidsler” af en hel terrorcelle.

Der altså er den – eller dem – der planlægger “et angreb i Skandinavien”.

Det eneste de mangler er lidt “vigtige dronekomponenter”, som de har planlagt at bruge en kidnappet Victoria Rahbek til at skaffe.

Som du har gættet bliver det også meget dramatisk.

Uanset, er planen at konkurrere med DR1 om seerne her på søndag, der alternativt kunne vælge en anden premiere på DR, den dag.

Og nu hvor vi allerede har udråbt “Greyzone” til vinderen, gætter vi på at TV2 får 2-300.000 flere seere til deres premiere end DR1 får til deres.

Blandt årsagerne er den stærke liste af spillere som TV2 har med.

Lars Ranthe, Joachim Fjelstrup, Birgitte Hjort Sørensen, Ardalan Esmaili og Tova Magnusson, er nemligt ret sikre kort i forhold til seernes opmærksomhed.

Læs også  500K kroner til talenter i vest

Fiktionschef, Katrine Vogelsang, glæder sig i hvert fald:

-“Greyzone” er en højkvalitetsserie, som længe har stået på vores ønskeseddel, og vi har fået nogle af de stærkeste spillere på markedet med i dette storstilede projekt, som har været fem år undervejs. Et fiktionssamarbejde på tværs af grænserne giver mulighed for højere kvalitet og større volumen, og vi glæder os til at dele “Greyzone” med danskerne, slutter hun.

Serien der er planlagt til at blive 10 episoder lang, altså i denne sæson, er skrevet af Morten Dragsted og Oskar Söderlund, og de første fem afsnit af instrueret af Jesper W. Nielsen. 

Producent er Cosmo Film sammen med TV2 Danmark, TV4 Sverige, C More Sverige, ZDFneo Tyskland, NRK Norge, SF Studios Sverige, Nadcon Film og ITV Global Entertainment.

Produktionen har modtaget støtte fra Public Service Puljen (9.405 milliioner kroner ), det Svenske Film Institut, Copenhagen Film Fund, Creative Europe Programme of the European Union & Nordisk Film & TV Fond.

Her en promo.

Spændingsserie i 10 afsnit”¨’Greyzone’, der er på i alt 10 afsnit, er