Seerne har talt

Ugen der netop er gået, bød på et vaskeægte TV drama.

DR og TV2 valgte at sende sprit nyt TV drama over for hinanden, søndag aften.

Argumenterne for og imod denne udvikling, føg i luften, ganske som kulden betød at de fleste blev hjemme om aftenen, og derfor havde muligheden for at vælge mellem DRs drama eller TV2s.

Seerne er dog en underlig størrelse.

koner-4.jpgSå selv om at det de havde muligheden, valgte de såmænd noget ganske andet.

Begge dramaer, altså de nye på DR og TV2, blev – mere eller mindre – overset, mens et par andre dramaer, endte med at blive seernes favoritter.

Endnu engang.

Seerne, må være kommet godt op i årene.

Så meget at det eneste der kan få dem hen til skærmen, nu ser ud til at være en slags “national romantik”, der endnu engang blev understreget af at “Badehotellet” endte med at blive sidste uges mest sete format.

Her var der flotte 1,438 millioner seere der kiggede med, hvilket nærmest er det samme antal som så “skæbne” kampen i 1992.

Den evige sol, samt intrigerne mellem de rige og de fattige i upstairs/downstairs serien, fortsatte i “Matador – et nyt liv”, der ser ud til at være episode 13 af denne serie, der – åbenbart – bliver sendt på DR igen.

Læs også  Forår på Discovery

Konsekvensen, der ser ud til at være at 1,004 millioner seere så med, tyder på at seerne for alvor prioriterer ældre serier, eller – i det mindste – serier, fra den gang hvor solen altid skinner.

DRs foræring til TV2, fra næste såson, “X Factor”, var således det eneste der kunne få seerne til at kigge på andet end drama.

Bevares, det er en meget dramatisk format, som 1,292 millioner seere kiggede på, suppleret af søsterformatet “X Factor afgørelsen”, der måtte nøjes med 1,156 millioner seere.

Først derefter kom det første nye TV drama.

Og lidt modsat hvad vi troede, løb DR med flest seere til deres “Liberty” premiere søndag klokken 20.00.

maude.jpgHele 860.000 seere kiggede med, hvilket er et pænt flot tal, da der blot var 690.000 seere der blev hængende og så nyhederne.

TV2s morsomme “Er der en læge tilstede?”, endte med at blive det sjette mest sete format i sidste uge.

Morsomt eller ej, seerne foretrækker nu national romantik så meget at 800.000 seere slukkede for TV2 i sekunderne mens “Badehotellet” kørte credit, hvorfor der “kun” var 643.000 seere tilbage til at se dette format.

Herefter er DR inde i kampen igen.

Deres “Alene i Vildmarken”, der vel kan kaldes for en slags gaveshow, hvor vinderne får lov til at tale ud, løb med 642.000 seere.

Læs også  Hans Pilgaard er Lige i skabet på Charlie

Først derefter, kom TV2s “Greyzone”.

Seriens mange unge spillere, der er langt under 50 år, passer åbenbart ikke til hovedparten af seerne, der søndag aften.

“Greyzone” kunne med andre ord notere en svag premiere med 611.000 seere, hvilket måske er fint nok, nu hvor der totalt endte med at være 1,471 millioner seere, der så drama der søndag aften, kan man mene at Søndag nu igen er mere populær end mandag.

Sådan drama mæssigt.

Et andet format, der ser ud til at fortsat at være en vigtig del af seernes TV uge, er “Hammerslag”.

Her har DR et nærmest udødeligt format, der havde 573.000 seere.

Igen.

Der er talenter og talentshows.

TV2s “Danmark har talent” ser ud til at være blevet “slået” af “Matador – et nyt liv”, der i lørdags.

Talent formatet kunne således kun hente 552.000 seere.

Omvendt, med 1,004 millioner seere til serien fra 1978, er lørdag nu endnu mere populær end søndag.

Resten af de meste sete formater, havde – stort set – ikke over 500.000 seere.

Og nu hvor det 20. mest sete, blot havde 407.000 seere, tyder en del på at det – kommende – lune vejr og de lange forårs og sommer aftenener, for alvor ender med at spise af de i forvejen få seere.