Nyt til børnene på DR

Her idag får DRs unge seere et par nye redaktører.

Det bliver en fiktionsredaktør og en fakta- og nyhedsredaktør.

Og selv om at det ikke har særligt meget med børnene at gøre, vil det få konsekvenser for de unge seere.

red1.jpgPlanen er nemlig at gøre det hele lidt bedre.

Som eksempel skal danskproduceret fiktion, faktastoffet og nyheder til børn opprioriteres, hvilket er blandt årsagerne til at der nu kommer et par nye redaktører på dette område.

Ud over opprioriteringen, skal der nemlig også opprioriteres på “den digitale omstilling”, der betyder at DR skal til ( fortsat ) at eksperimentere lidt mere med “nye genregreb og programtyper”, “fordi børn i stigende grad følger med i DRs tilbud fra en tablet eller smartphone i stedet for bag en tv-skærm hjemme i stuen”.

Det kunne egentligt være morsomt hvis DR var så venlige at slippe de tal, altså hvor få der er tilbage foran TV, men det gør de altså ikke.

De fortæller i stedet at “Vi ( DR ) vil stå stærkt på fakta og nyheder til børn”, hvilket kombineret med den “store opgave”, der ligger i at ” sikre at genren stadig vælges til af målgruppen”.

Det er årsagen til at “DR Ultra vil eksperimentere – både med indholdet og publiceringen”.

Læs også  Kabel TV kunderne flygter lidt

Som eksempel har DR Ultra de seneste år for alvor skruet op for produktionen af dansk fiktion til børn.

Indhold som “Baseboys”, “Klassen” og “Kolonien”, der alle er serier, har i følge DR betydet at redaktør Jonas Kryger Hansen fra DR Ultra fremover bliver fiktionsredaktør, hvilket ser for at “sikre, at DR fortsat har gode og debatskabende danske fiktionsserier hvis universer kan samle de yngste på tværs af platforme”.

red2.jpgSamtidig bliver Christoffer Ebbesen fakta- og nyhedsredaktør, ligeledes på DR Ultra.

Morten Skov Hansen, der er kanalredaktør for Ramasjang og UItra, forklarer:

-Vi vil stå stærkt på fakta og nyheder til børn ““ men der ligger en stor opgave i, at sikre at genren stadig vælges til af målgruppen. Derfor vil DR Ultra eksperimentere – både med indholdet og publiceringen, så vi sikrer, at vi udvikler genren, så den forsat er relevant for målgruppen, starter han og fortsætter.

-Danskproduceret børneindhold er i en rivende udvikling, hvor vi i endnu højere grad udnytter de digitale platformes mulighed og involverer børn mere og mere i udviklingsarbejdet. Vi vil endnu tættere på den virkelighed, som danske børn lever i – uanset om det er fiktion, fakta eller nyheder til børn. Det kræver, at vi konstant gentænker og udfordrer os selv. Det bliver redaktørgruppens vigtigste opgave, at uanset hvilken genre, vi befinder os i, skal vi kendes på, at være dem, der kender målgruppen bedst, slutter han.

Læs også  Det plejer ellers at være håndboldtid

Den sidste nye redaktør her den 1. marts, bliver Anne Lærke Larsen.

Hun er den nye digitale børneredaktør, der kommer direkte fra Turner.

Nu skal hun så varetage (?) brandingen af Ramasjang og Ultra.

Anne Lærke Larsen, har tidligere arbejdet på DR som medieforsker i DR Medieforskning.

Dorte Høeg Brask, der tidligere var den digitale børneredaktør ser ud til at være taget videre til TV2 Play, hvor hun er blevet digital projektleder.