EVA1 spøger igen

En del tyder på at Panasonic har “planlagt” at flere skal købe deres lille nye EVA1.

Deres store firmware opdatering, der skulle komme midt i marts, bliver nemlig fulgt op med en række kampagner.

I England, hvor der – måske – er blevet solgt “for f唝 er der således 450 pund i Cash Back op til den nye firmware kommer.

Her i landet, hvor der – måske – er blevet solgt lidt flere er rabatten nede på 2500 kroner.

eva_11.jpgUanset dette, må man formode at kameraet der indtil nu kostede 47.995 kroner, der op til FW2.0 er sat ned til 45.019 kroner, i begge tilfælde uden moms, kunne tænkes at friste flere, nu hvor firmwaren konverterer dette kamera til et 5720 X 3016 pixel kamera der nærmest har dobbelt op på pixels i forhold til et “almindeligt” 4K kamera, der jo ikke har en 17.25 MP CMOS.

Salgspunkterne er fortsat de mange flere pixels, RAW ud og muligheden for at optage internt i båndbredder, der er pænt vilde.

Konkret, skulle den kommende firmware betyde at det bliver muligt at optage internt i op til 400Mbit/s, hvilket jo er pænt voldsomt, uden ligefrem at være prangende som C200, der kan optage internt i 1000Mbit/s.

Firmware opdateringen, der rent faktisk bliver en heftig opdatering af et kamera, som alle taler om, men som stort set ingen har set billeder fra, byder ydermere på en række andre nye features, herunder internt 10 bit 4:2:2 optagelse i 4K DCI, hvilket heller ikke er specielt “normalt”, i en verden, hvor UHD for længst har taget over.

Læs også  450 millioner til røvkedeligt TV

Onde tunger har omvendt været hurtige til at pointere at de kommende 4K DCI jo “heller ikke” bliver i de 50P, som enkelte måske havde håbet, men derimod i 25/30P, hvilket også ( det er uafklaret men ret sikkert ) bliver max output, uanset hvor “RAW” de 5,7K bliver.

Salgsargumenter som den ofte omtalte dual ISO, der nu er så populær at selv Sony Venice får det, bliver omvendt ikke forbedret i den kommende opdatering.

Omvendt, er der et par store brugergrupper på Facebook, hvor det virker som om at ejere af dette kamera, nu nærmest blot vælger 2500 indendørs og 800 uden for, og så ellers klarer resten med ND.

Optikkerne, på en god del af de optagelser vi har set forestået på EVA1, står nemlig på fuldt hul, da det jo giver en pænt kort DOF.

Folk der stadig overvejer EVA1 i stedet for andre muligheder, skal naturligvis vide at det nye med den kommende firmware, er at det bliver muligt at optage ALL-Intra med dette kamera, i en række opløsninger, der alle er i 10bit 422, fra de omtalte 400Mbit/s og ned til 100Mbit/s.

Kameraet vil fortsat kunne tilbyde “fuld sensor” i 100/120fps der nu vokser til 400Mbit/s i HD/2KDCI, ganske som den såkaldte 2K ( DCI ) “crop sensor” RAW kan komme op i 240 fps, hvilket burde være 200fps, hvis du ønsker at blive i “PAL venlige hastigheder”.

Læs også  Så er LYD 48 ude

Igen.

De fleste er mere orienteret mod mest mulig slow, hvorfor 240 fps sikkert er endnu sjovere end 200 fps.

Mir.dk taler med Panasonic her i marts måned om blandt andet dette kamera, hvor vi forventer at få løftet slører blandt andet for om EVA1 endte med at blive det kamera Panasonic endelig fik skovlen under “indie film skaber” markedet med.

Eller om vi bliver nødt til at vent på EVA2, før det sker.

Blandt de features der ser ud til at have overrasket flere, er dette kameras evne til at gengive hud/skin på en heldig måde.

Her en lille video, der ser ud til at understrege at farver og hud er noget Panasonics EVA1 har styr på.

Hotel Mysteria | BLACKMILK Clothing from Dane Hansen on Vimeo.