Fujinon UA107erne ude og leje

Hvis du ind imellem undrede dig over at de tætte billeder var sådan lidt superheldige og skarpe, under EM i håndbold for mænd, kunne det let tænkes at hænge sammen med at ES Broadcast Hire lige har været ude og investere.

De har nemlig valgt at købe otte af de her – helt nye – Fujinon UA107x8.4BE UHD boks optikker, der – som du har gættet – er de længste i verden. Og i UHD opløsning.

Nu blev produktionen i Kroatien “kun” produceret i HD, på 17 kameraer ( hver kamp ) så der var måske ingen grund til at bruge UHD optikker, til HD kampe.

lang-3.jpgDet er omvendt ikke et problem, at det hele bliver en del mere skarpt, nu hvor glasset – ikke længere – er et problem.

Vi har ikke fået det endeligt bekræftet, men som vi forstår det, blev Håndbold EM skudt på Sony HDC-4300 4K kameraer, der – det er ikke bekræftet arbejdede i UHD – der først blev ned skalleret til HD i output, hvilket må formodes at være den bedste produktions-kvalitet det overhovedet er muligt at producere i, idag.

Igen.

Investeringen i otte af de her monstre, må have kostet en del mere end spidsen af en jetjager.

Bevares.

De har nok fået lidt rabat.

Læs også  Fest eller musikvideo

Men nu hvor en enkelt starter med at koste 198.750 dollars, skal der altså ret meget rabat til, før det bliver sjovt.

Omvendt var det jo lidt af en oplevelse at se EM i håndbold, så gad vide om de ikke kommer ud og løbe lidt mere for ES Broadcast Hire, over de næste par år, også.

Udlejeren havde ydermere lejet en del UA14, UA22, UA27 og UA80ere ud til produktionen, så hele arrangementet var altså en fuji/Sony fest, hvilket vi ikke bed specielt meget mærke i.

Det så først of fremmest godt ud, og var sygt skarpt.

Vi gætter i den forbindelse på at valget af netop HDC-4300 hænger sammen med at der også findes high Speed kameraer i den serie, hvilket jo kunne opleves i pænt udtalt grad.

Der var også to EVS XT4K servere inde over produktionen.

Hovederne til at bære de lange optikker, var en bunke nye Vinten Vector 750″™ere, der var monteret på HDT-2 heavy duty tripods, der faktisk begynder at være vigtige i en sportshal, hvor fans jo har det med at hoppe på stedet.

Hvis du troede at ES Broadcast Hire sidder stille, tager du fejl i den forbindelse.

Den samme bunke “glas-guld”, var også med på de olympiske Vinterleje i Korea, og er sikkert allerede ude og dække et andet event i disse dage.

Læs også  Streamerne vil voldsomt gerne være TV

Specs på Fujinon UA107, er forresten at de kan nå fra 8,4mm til 1800mm, med extender.

Jep, det er 214 x 8,4mm.

Her i landet er der – vist nok – ikke noget der er længere end 100, eller 101x og det er ligeledes udlejnings optikker.