DR håber at politikerne husker

DR har sådan lidt for at hjælpe politikerne, der ser ud til mest at have fokus på at nedbarbere og smadre DR, at det altså er DR der leverer kultur stof her i landet, når vi talger TV.

DR har således lavet et udtræk hos Kantar Gallup, der ser ud til at understrege at DR skam er værd at satse på.

Tallene viser i hvert fald at “kulturdækningen fra 2013 til 2017″, “baseret på tv-stationernes egne indberetninger”, ser ud til at vise at DR sender “markant flere kulturprogrammer end resten af de danske TV-stationer til sammen”.

Det er med andre ord tilfældet at “kultur på TV” er tæt på at være det samme som “DR”.

kultur1-2.jpgI hvert fald er det blot 15 procent af alt “kultur” der bliver sendt på de cirka 37 TV kanaler Kantar Gallup måler idag.

Her de sidste 4-5 år.

DR Medieforskning der står bag analysen, har ydermere fundet frem til at DR sendte 19.724 timers kultur TV, ud af de 23.204 timers kultur programmer der er blevet sendt siden 2013.

Skulle der findes enkelte, der ikke har set alle 19.724 timers kultur TV på DRs kanaler, handler den slags TV om “arkæologi”, “historie”, “kulturhistorie”, “litteratur”, “film”, “teater”, “ballet” og “dans”, “arkitektur” og “medier”.

Læs også  DR kaster håndklædet i ringen

Blandt de mere kendte DR formater, der brandes som kultur TV, er “Historien om Danmark”, “Filmselskabet på DR K”, “Kunstquiz”, “Vild med bøger”, “Luther i dag”, “Slavenation Danmark”, “Rejsen til Amerika ““ de danske udvandrere”, “Danmark ifølge Billed-Bladet” og mere.

filmdame.jpgMaria Rørbye Rønn siger:

-Kulturen er kernestof for DR, og vi har over den seneste tid arbejdet målrettet på, at kulturen skal fylde endnu mere – ikke mindst på DR1. I mediedebatten stilles der af og til spørgsmålstegn ved, hvorvidt vi er dedikeret til kulturstoffet. Vi vil bestemt gerne blive endnu bedre i fremtiden, men disse tal slår fuldstændig fast, hvilken helt afgørende rolle DR har som kulturinstitution, slutter hun.

Skulle man læse denne opgørelse i forhold til det medieudspil Socialdemokratiet netop har sluppet, er det svært ikke at bemærke at der er et vist sammenfald af prioriteter.