Solen skinner altid på TV2mandage

Seere der bare ikke kan få nok nostalgi, kan glæde sig til den 19. marts.

Her genudsender TV2 nemlig “Mercur”, der første gang bliver sendt lige efter “Badehotellet”, der jo har finale den dag, hvorefter “Mercur” overtager det slot “Badehotellet” ellers har haft.

Håbet, ser ud til at være at seerne ikke bemærker udviklingen og blot bliver hængende, og på den måde ser mere “nostalgi TV”, der ser ud til at storhitte hos seerne.

Skulle der findes enkelte der ikke har set “Mercur”, handler denne serie om “dengang, radiomonopolet blev brudt i Danmark”.

kone-5.jpgFlemming Vestergaard, Jan Irsinger og Anne-Marie Jensen, tog nemlig en chance og kastede sig ud i at sende radio fra radioskibet Mercur, der endte med at bryde monopolet, hvilket idag har resulteret i at der findes et utal af alternativer til DRs radiokanaler.

Og nu hvor det ser ud til at TV2 har planlagt at genudsende det eventyr, i håbet om at elskere af “Badehotellet”, bliver hængende, nu hvor det næsten er den samme historie.

Som TV2 skriver det, handler denne danske dramaserie fra 2017 om “en radiostations fødsel, storhed og fald”.

Handlingen følger “historien gennem de tre hovedkarakterer: Flemming, Jan og Anne-Marie”.

Flemming der er 21 år studerer jura og bor hjemme hos forældrene i Brønshøj.

Læs også  Apple med på HDR vognen

Jan er 32 år og barn af overklassen, der “prøver at leve op til presset fra sit bagland”, samt Anne-Marie der er 28 år og enlig mor.

nogetremere.jpgHandlingen der er henlagt til årene 1958-62, byder på hele ti episoder, der handler om “frihed og forandring tilsat masser af skøn musik”.

Adam Price, der er executive producer på serien siger:

-I 1957 tonede Elvis Presley frem med “Jail House Rock”, og dermed var der pludselig kommet en ny lyd i universet. Den etablerede voksenverden reagerede med uro med det samme. Selv i USA udtrykte psykologer frygt for, at den nye musik kunne bringe ungdommen i ekstase. Og der var ikke grænser for, hvad unge mennesker kunne finde på, når de først var kommet i dén tilstand. I Danmark gik den nye lyd bogstavelig talt hen over hovedet på de fleste. Men så var der lige nogle få entusiaster, der lyttede til udenlandsk radio. De begyndte at få ideer. Tænk, hvis man kunne bryde monopolet. Tænk, hvis man på en eller anden måde kunne bringe den nye musik ud til folket. Dette er fortællingen om dem, der fik ideen, slutter han.

Serien, der storhittede på TV2 Charlie, da den blev sendt i 2017, havde i gennemsnit så 450.000 seere til hver episode.

Læs også  Kerneseerne siver

Seerne kan derfor glæde sig til musik leveret af Tommy Steele, Elvis, Ib Glindemann, Nina & Frederik, Grethe og Jørgen Ingmann, Raquel Rastenni, Alice Babs, Svend Asmussen, Ulrik Neumann, Birthe Wilke, Otto Brandenburg, Four Jacks og Anita Lindblom.

Som pointeret er der premiere lige efter “Badehotellet” finalen, hvorefter “Mercur” flyttes ned til samme slot som “Badehotellet”, ugen efter.