BBC en del år foran andre

BBC der for en del år siden udviklede deres helt eget “Netflix”, der tilbyder alt det som den lineære version af BBC ikke tilbyder, nu suppleret op med et BBC3, der for år tilbage flyttede helv over på det der Internet, har lidt succes for tiden.

Her i landet kan DR vist nok – ind imellem – tale om at specielt populære – og meget brede – formater henter flere hundrede tusind seere i ugerne efter TV premieren.

Sådan er det ikke i England.

Der er er iPlayer”™en noget de unge bruger, mens de ældste ser noget der hedder TV.

hardsun2.jpgDe ældre seere, har dog tygget sig igennem et par iPads, og er nu også med.

Derfor kunne BBC i januar notere at de endelig er over de der 10 millioner brugere om dagen, der ser flere minutter på iPlayer”™en om dagen.

Jamen, tænker du sikkert.

Der er da også mange der ser med her i landet.

Sikkert.

Detaljen er blot at der er(var) 25,562 millioner licensbetalere i 2014/15.

Og nu hvor 10 millioner af disse “husstande” bruger iPlayer”™en idag, er det pænt tæt på halvdelen af husstandene.

Formodentligt en del mere end DR nogen sinde har kunne få til at se med, uanset hvor mange gange de genudsender “Matador”.

Læs også  Medieforbruget daler

I konkrete tal, blev der set 328 millioner “udsendelser” på BBC”™s iPlayer i januar.

Og uanset hvordan det tal bliver vendt og drejet er iPlayer en total succes, der – ydermere – kan ses som et egentligt alternativ til ellers ustoppelige Netflix, der – her i landet – har lagt DR totalt ned.

hardsun1.jpgDe ( op imod ) 1,3 millioner streamkunder vi har her i landet, kunne jo – som alternativ – have valgt en tilsvarende tjeneste fra DR og eventuelt TV2, der – som BBC – prioriterede at placere eksklusivt indhold på denne ikke eksisterende player ide, som BBC altså har haft succes med i mere end 10 år.

Tilbage på BBC, er januar måned flot.

Der er nu ti procent flere brugere end året før, og med 10,6 millioner daglige “requests”, er BBCs iPlayer formodentligt mere populær i England end alle andre (?) streamtjenester.

Årsagen.

Jamen det er super simpelt.

Indhold gør hele forskellen.

BBC har i januar sluppet et par TV serier, du kun kan se på BBC.

Og da de unge ikke ser TV, ser de i stedet iPlayer.

De er i den forbindelse vilde med “McMafia”, “Hard Sun” ( som DR sendte i jan/feb) og “Silent Witness”, som vi er pænt sikre på kommer her til landet på et tidspunkt.

Læs også  FlowTV er udfordret

Formodentligt på en af streamtjenesterne, da målgruppen for disse serier, er i omegnen af halvt så gamle som gennemsnits seeren på flow TV.

Og skulle vi have lidt flere tal, så var der 3,4 millioner husstande der streamede “McMafia”, hvilket er en million flere end premieren på “Silent Witness”. ( sæson 21 ?)

Dan McGolpin, der er controller of programming and daytime for the BBC, siger:

-2018 has got off to a flying start, thanks in no small part to a range of gripping BBC dramas. McMafia, Hard Sun and Silent Witness dominate our most popular programmes on iPlayer for January, as does the always strong-performing EastEnders. It was also impressive to see the wildlife series Big Cats make this month”™s top 5 performing series with an average of over one million requests per episode. It”™s been a great start to the year, and we”™re aiming to build on that success in the coming months, slutter han.

Vi har i bedste stil fundet promo frem for disse tre serier.