Cooke fans kan glæde sig

Er du en af dem, der allerede er gået igang med at optage på Sony Venice, er her godt nyt.

Cooke, der tidligere har lovet det, begynder nu at indfri hvad de har sagt de vil gøre, nemlig producere en masse glas til såkaldte full frame ( cine )kameraer, der i princippet kun er Sony Venice, med det forbehold at der faktisk også er et RED eller to, der har det bedre med sådanne glas, ganske som at det kommende Arri LF også vil kunne nyde godt af at S7/i serien fra Cooke Optics nu vokser.

glas1-2.jpgDesværre er det først på NAB2018 du kan pille ved nyhederne.

Og derefter skal de jo produceres.

Omvendt.

Er du frisk på en16mm, 21mm, 27mm eller en 65mm, der alle dækker det meste, og vel sagtens (?) også Alexa 65 (?), så har du tid til at vente.

Cooke, der også har gang i deres Panchro/i Classic serie, udvider også denne med en 21mm, 27mm, 65mm Macro og endelig en 135mm.

Panchro/i Classic nyhederne er endda så nye at de reelt først bliver vist frem på selve NAB2018, hvilket formodentligt betyder at de end ikke er bygget færdige endnu.

SKulle du undre dig over hvor “store” de her S7/i Full Frame Plus optikker er, så er det reelt ikke “bare” full frame cinema camera sensorer de dækker.

Læs også  Mere spejlløst

De dækker faktisk mere.

Deres totale image circle, er nemlig oppe på 46.31mm, hvilket betyder at de problemfrit dækker RED Weapon i 8K, ganske som at dermed også dækker hele Sony Venice”™s nye sensor.

Forventningen er at der vil være en del Alexa LF at finde på NAB2018 også, og gad vide om de ikke enten er udstyret med Arris egne FF glas, eller sidste nyt fra Cooke, der jo hører til blandt de foretrukne i den del af miljøet.

Cooke lover i hvert fald at de har lavet aftaler med både Sony, Arri og RED, så hvis producenterne ikke selv har noget på deres stande, har Cooke altså.

Priser.

glas3.jpgSom altid er vi så langt ude på den forkerte side af Rolls Royce priserne, at de reelt ikke er værd at tale om.

Det er og bliver optikker udlejere har råd til, hvorfor de bliver herligt dyre at leje.

Men det er nok tæt på den eneste måde at det er realistisk at disse glas bliver produceret.

Det er håndværk ud over det sædvanlige, og det ses på de billededer der kommer ud i den anden ende.

Folk der er vant til at elske deres S4/i primes, har også noget at se frem til.

Læs også  Tid til BSC Expo

Denne serie skulle nu komme i en “Anamorphic/i” og i en “Anamorphic/i SF (“Special Flair”)” serie, der (?) måske endda bliver noget der kan ændres af den lokale udlejer, der dermed kan købe et sæt og opdatere alt efter opgaven.

Find ud af hvad planen er på NAB2018 eller ved at læse videre hos Cooke selv, heromkring

Sjovt nok var det netop det glas Speilberg valgte til “Ready Player One”