NEP UK oppe på 1080p150

NEP er netop så verdens omspændende at de har en afdeling, der hele tiden presser teknikken til det yderste.
Og da den nu har fået klemt pænt vilde 150fps i 1080P igennem et trådløst system, er det jo ret heldigt at NEP nu kan tilbyde “trådløs Super-Slow”, “live” med Grass Valley kameraer der bliver suppleret af hardware fra Vislink.
Tiltaget der fortsat er så nyt at det først bliver brugt på en produktion engang i løbet af denne uge, understreger at det handler om at være på den absolutte forkant, i forhold til slutbrugerne, de såkaldte TV seere.
TV seere elsker nemlig Super-Slow, og hvis/når det er trådløst, er det klart at der kan placeres kameraer steder hvor de ellers ikke er til at finde.
Eneste minus ser ud til at være at det kræver en masse 4K udstyr, der bruges som var der tale om 1080P udstyr, da “computerne” i det udstyr jo er født til at flytte nok data.
Omvendt har NEP UK altså “opfundet” et 150fps i 1080P kamera, der lynhurtigt kan kastes efter bestemte optagelser, eller blot bruges på locationer hvor det ellers ikke er muligt – eller hensigtsmæssigt – at placere de store studiekameraer med SloMo del.
William Norris, Senior RF Engineer, NEP UK forklarer:
-Super-Slow or tri-motion images have become increasingly popular, particularly for sports coverage, but we’ve never been able to capture them live with an RF camera before, starter han og fortsætter.
-By teaming our Grass Valley RF cameras and Vislink HCAM wireless transmitters, plus some NEP imagination, we can now offer clients the ability to capture Super-Slow images, while recording live images at 1080p150 and providing return video to the camera operator, slutter han.
Samarbejdet, der nu er “formaliseret”, er derfor et NEP/Vislink/Grass Valley samarbejde der udlejes til alle der måtte have det behov.
Og nu hvor NEP er global, kunne man forestille sig at du problemfrit kunne bestille et par trådløse 1080p150 kameraer til din næste produktion, her i landet også.
Åh ja.
Skulle du have brug for at bruge disse kameraer som “konventionelle” 1080p50 er det naturligvis ikke et problem.
Det er bare ret tit at det ser federe ud i 1080p150, der lige bliver tryllet hen i en EVS, til lidt “ Super-Slowmotion playback”.
Bart van Dijk, Product Manager, Grass Valley, er også glad.
Han siger:
-Grass Valley was very happy to support the keen RF team at NEP in the development of a shoulder mount triple-speed solution based on the Grass Valley LDX 86XS camerahead and the HCAM 4K Wireless Camera integrated with the INCAM-G camera back,slutter han.
Selv Raj Kotecha, der er VP Strategic Accounts, hos Vislink, har fundet smilet frem.
Han siger:
-We at Vislink are delighted to be working with NEP and Grass Valley to push the boundaries of Outside Broadcasting at the Cheltenham Festival ( hvor udstyret skal bruges, red. ) using our latest HCAM 4K Wireless Camera System in conjunction with our INCAM-G Camera Back Mounting Solution, slutter han.
Dermed har du såmænd også fået opskiften på hvad du skal leje, hvis du selv vil prøve kræfter med 150fps i 1080P.
Som det blev pointeret ser det ud til at GVs LDX 86XS’ere, der forventes brugt håndholdt har fuld “retur” da Vislink bagstykket bare kan det pjat.
Og med “retur video” kommer kommunikation, hvorfor det – ganske snart – er mindre relevant om “du er på ledning” eller ej.
Det virker jo.
Du skal bare have en pose batterier med, så kører det pjat.
Blandt de – oplagte – features er at Steadicam operatørerne nu er 150P kameraer, hvilket jo har det med at gøre det hele meget sjovere.
Ganske som de ellers “begrænsede kameraer”, der tidligere ikke rigtigt kunne meget mere end at dække hjørne og træner, nu pludselig kan bruges i spil situationer der ikke tidligere kunne dækkes.
Forudsat at der investeres i lidt fokus-pull.
Så kunne det blive rigtigt sjovt.
Vi ved ikke om NEP UK’s ide bliver rullet ud globalt.
Gør den det, bliver det i hvert fald lidt sjovere at se sport på TV.

Læs også  Mediability er bedste venner med NewTek