Sony sætter fut i IP Live Production med Cisco

Vi er nok stadig et par stykker der er klar over at Cisco – mere eller mindre – er ledende på IP, sådan på det globale plan.
Så nu hvor Sony ser ud til at have besluttet at det er tilfældet, og at de – forresten – selv er ledende på hvad vi kunne kalde for IP Live Production, er det jo et potentielt stykke samarbejde, Sony netop har annonceret.
Nyheden der er fra New York – hvor location altid betyder noget, når vi taler om Sony – ser ud til at betyde et netop så udvidet samarbejde at Sony Imaging Products and Solutions Inc. og Cisco, at de var nødt til at aftale den udvikling i USAs mest “netværkede” by.
Aftalen der – som vi læser det – inkluderer et globalt samarbejde – handler om at skabe nye “IP networking technologies” til 4K/HD live production, målrettet broadcast, media og underholdnings industrien.
Og som du har gættet det.
Når Sony og Cisco går ud og siger at de er på vej med et par nyheder, kommer NAB2018 til at gløde med nyheder der – potentielt – kunne ændre måden vi producerer på.
Nyheden er indtil videre nedtonet til at samarbejdet mellem Sony og Cisco giver “customers a worldwide an expanded range of flexible, proven and reliable IP systems”.
Det gætter vi på dækker over at en række tungt Sony udstyr i dettte øjeblik taler direkte med Cisco protokoller, og omvendt, hvilket – potentielt – burde fjerne alle de udfordringer der tidligere var når du skulle montere din OB vog på en Nexus 9000, som eksempel.
Sandheden er nok at Sony med dette – strategiske samarbejde – løfter sløret for at en fremtid som Sony kunde, inkluderer langt mere IP end SDI, og at det er ved at være på tide at du satser på netop IP og ikke SDI/gamle proprietære standarder.
Både Sony og Cisco er naturligvis medlemmer i “The IP Live Alliance”, hvor alle medlemmer arbejder mod en fremtid der er baseret på IP.
Men nu hvor et par giganter som Sony og Cisco siger at de vil fokusere på “live production systems”, er vi sikre på at det betyder at du allerede på NAB2018 vil kunne opleve komplette systemer.
Formodentligt ( det er et gæt ) også systemer til “kirker” og “streaming”, der jo ikke har de samme behov som Formel 1, men som – omvendt – også ville kunne nyde godt af en masse IP.
Sony nævner selv at de er på den absolutte forkant med IP standardization, som JT-NM, AIMS og AMWA standarderne.
Cisco, der er specielt kendt for deres Professional Media Network (PMN) løsninger må formodes at supplere på netop dette område.
Masakazu Murata, General Manager, Media Segment Business Division of Sony siger:
-Cisco is known for its great technology and strong worldwide sales and marketing power. Working with them will help us expand our 4K/HD IP live production solutions, combining our advanced broadcast equipment with their latest IP networking technologies to satisfy our customers, slutter han og bliver suppleret af Yousuf Khan, vice president of technical marketing, INSBU, Cisco.
Han siger:
-This announcement demonstrates how our long-standing relationship with Sony is growing, and continues to add value for our customers, starter han og fortsætter.
-Our collaboration for live 4K/HD marries the best of both technology platforms and helps us meet the needs our customers have today to uplevel their broadcast production, slutter han.
I konkreter skulle Sony og Cisco arbejde på “system verification and global sales and marketing collaborations”.
Noget vi kommer til at hre mere om, over de næste måneder.
Der er i øjeblikket over 70 virksomheder som Sony og Cisco med i the IP Live Alliance.
Sony har dog samtidigt løftet for at deres XVS-9000 kommer til oktober.
Det er deres største “live production mixer” i XVS serien, der koster så meget at du – formodentligt – kun finder den i 4K HDR OB vogne, og ( om længe ) i studier der “starter” i 4K HDR fra engang efter oktober.
Nyheden, er dog ikke længere væk end at XVS seriens topmodel er født med lige så mange 12G-SDI “huller” som der er IP ditto.
I erkendelse af at det nok ikke er den første nye store mikser vi ser her i landet, er denne i “grund config”, en 80 ind/40 ud 4K mikser, der kan udvides til 160 ind/80 ud ( i 1080P ).
Det er en – hvis du vil – ren IP mikser SMPTE ST 2110, der også kan 12G-SDI.
Og som altid med de her monstre er den hybrid, og kan derfor blandt SDI og IP uden at du kan se forske, hverken i tid eller andet.
Som vi ser det, er XVS-9000 switcher panelet ( du ved knapperne og håndtagene ) end ikke tegnet færdigt endnu, hvorfor der “kun” er billeder af XVS-8000 ( det nuværende flagskib ) på deres site, [her->https://pro.sony/en_GB/products/video-switchers/xvs-8000].
Det er dog muligt at læse nogle specs om 9000’eren [her->https://pro.sony/en_GB/products/video-switchers/xvs-9000?cmp=scl-ngp-10213&SM=PR0&src=LP_130318_UK], hvor det fremgår at XVS-9000 er udstyret med et 100G IP interface.
Jep, det er en 100Gbit/s mikser.
Vi gætter på at nyheden bliver brugt til at demonstrere det nye samarbejde med Cicso på, på NAB2018.

Læs også  Prisvenligt Rota ND Grad ude