Nyt døvetilbud fra april

Folk der bruger Tegnsprogkanalen, der her på det sidste har været ramt af at Døvefilm ikke rigtigt mere “er”, kan se frem til afløseren, der er den opdatering af kanalen, som DR og TV2 har lovet i et stykke tid.
Her fra den 3. april, bliver der nemlig tilknyttet hele 15 tegnsprogstolke til kanalen, hvilket – ser ud til at betyde – at Døvefilm pludselig er igen.
Det er med andre ord blevet tid til at landets døve og tegnsprogsbrugere igen har fået en kanal de kan bruge til noget.
Tiltaget, der er en del af DRs og TV 2’s public service-forpligtelser, handler konkret om at begge stationers nyheds- og aktualitetsprogrammer, skal tegnsprogstolkes igen, nu – igen – på Tegnsprogskanalen.
Dem der ikke kender kanalen, kan – omvendt – helt sikkert huske de endog meget engagerede tolke, der tolker blandt andet MGP, med mere iver end selv dem der kan kan høre, mønstrer.
Chefkonsulent Jan Rosendal, DR Medier forklarer:
-Blandt nyskabelserne efter påske er for eksempel, at der kommer et egentlig nyhedsprogram for døve klokken 18.00 på alle hverdage, ligesom en del af “Go’ aften Danmark” fra TV2 også fremover vil kunne ses med tegnsprogstolkning, starter han og fortsætter.
-I forvejen bliver TV-Avisen klokken 18.30 og TV2 Nyhederne klokken 19.00 sendt med tegnsprogstolkning på Tegnsprogkanalen, ligesom DR1-magasiner som “Horisont”, “Sundhedsmagasinet”, “Kulturmagasinet Gejst” og “Langt fra Borgen” bliver vist i en tegnsprogstolket udgave, forklarer han videre.
-Derudover byder Tegnsprogskanalen for eksempel også hver uge på det ugentlige døvemagasin “Tidens tegn”, som DR2 ligeledes sender hver lørdag formiddag.

Læs også  Apple klar i marts 2019

Udviklingen der ser ud til at være betinget af en analyse fra Kulturministeriet, handler grundliggende om at det skal være lettere for de døve og svagthørende at forstå, forklarer redaktøren for DRs tegnsprogsprogrammer, videre.
-Vi har undersøgt behovet hos brugerne efter et opdrag fra Kulturministeriet, og det har været et massivt ønske hos dem, at nyhederne skulle være lettere at forstå, og at vi ikke sendte en række nyhedsudsendelser fra DR og TV 2 lige i rap. Det er noget af det, der bliver ændret på nu, slutter han og henviser til nyheden “Ligetil-nyheder”, der på alle hverdage ser ud til at ville blive leveret af netop Døvefilm, der dermed ser ud til at genopstå.

Folk der ikke er vant til at se Tegnsprogskanalen, kan med stor succes kigge forbi, eller besøge dr.dk/ligetil der også sender indholdet.
Indhold der forresten er baseret på allerede producerede DR nyheder, der nu blot bliver tegnsprogs tolket.

De almindelige TV-nyheder bliver også løbende placeret på Ligetils site, hvilket jo vil betyde at DRs nyhedsdækning reelt bliver udvidet til også at dække tegnsprogsbrugerne i dagtimerne.
Tidligere var det sådan at “nyheder på tegnsprog” først landede på en skærm fra omkring klokken 17, hvilket jo er pænt sent, hvis du som døv ønsker at være bare den mindsrte smule orienteret via “TV” om hvad der sker ude i verden.

Læs også  Crowdfunded svensk storfilm

Døvefilm ser ud til at have ansat 15 tolke til at varetage de mange opgaver, hvilket dermed ser ud til at betyde at selskabet er i fulde omdrejninger igen.
Find Tegnsprogskanalen her..
Er du mere til TV2 kan du læse mere om tegnsprogstolkning på TV2 her..
Læs mere om Døvefilm her.