Tid til en DMR

Det kræver vist at du er i studiet hver dag, før du kunne tænkes at kunne tænkes at gætte at en DMR, er kort for en Dual Mini Remote, som Camera Corps er på vej til NAB2018 for at vise frem.
Camera Corps, der efterhånden er ved at være mest kendt for at opfinde produkter der kort og godt kan det du mangler, er reelt et udlejnings firma, der – omvendt – mest udlejer hardware til sports produktion.

Så når de nu tager på NAB med en DMR, kan der vist ingen tvivl herske om at deres – kommende – Dual Mini Remote løsning kan netop det der er behov for i sportsproduktion, herunder hjælp til at rationalisere det evige problem med dyre medarbejdere, der nu kan erstattes af en eller flere DMRs.
Der giver helt nye muligheder.

Den DMR der er tale om her, er et fuldt remote controlled camera mount, der kan “gemmes” bag målet, eller andet, hvor små “high motion cameras” kan bruges til at lave sjove eller fede “bag målet” SloMo optagelser til replays.

Camera Corp’s Barry Parker forklarer
-The challenge for our in-house design team was to build a system allowing live control of fluid sweeping sequences and which could be used from practically any location, starter han og fortsætter.
-The DMR not only meets but exceeds our greatest expectations and represents a significant advance in camera robotics. Pan and tilt are performed with ultra-smooth precision, including gradual acceleration and deceleration. Remote zoom and focus control are also available for cameras supporting that function, fortsætter han.
-Based on a dual drive configuration, the DMR allows motorised control of the lateral and, optionally, the vertical angle of a counter-balanced carbon-fibre support arm. The arm itself can be up to 3 metres in length. An additional fully independent drive governs the camera pan and tilt angles, slutter han og understreger dermed at kameraet problemfrit kan nå op over – for eksempel – fodboldmål.

Læs også  Canon vinder en Emmy

Camera Corps har – naturligvis – bygget deres nye DMR til at kunne fungere med andre udlejnings produkter, som deres Simply SMPTE Max produkter.

Barry Parker forklarer videre:
-The DMR is fully compatible with Camera Corps’ remote control panels as well as long-range connecting equipment such as the Simply SMPTE Max. It is quick and easy to set up and also provides the freedom to make wide-ranging adjustments in camera position after the initial install. If the need arises, the DMR can also be used for circular sweep-style tracking shots as the arm can be rotated around the base axis. The entire system has a low-visibility profile to avoid intruding into the view of other cameras, slutter han.

Camera Corps DMR hovedet er som vi kan se det på deres site reelt ikke nået til udlejningen endnu.
Så når du ser det på NAB2018, kan du være ret sikker på at det ikke rigtigt er nået ud på særligt mange baner endnu.
Omvendt ligner ideen en god en af slagsen, hvorfor den let kunne tænkes at blive rullet ud over det meste af verden i en fart.

Camera Corps ser i den forbindelse ud til at kunne tilbyde nærmest alle former for remote eller “smarte” kamera systemer, der kan være trådløse i et utal af sammenhænge, eller “bare” snakke med OB vognen over fiber, eller andet.

Læs også  EVS får nok ikke solgt meget Slow i år

Ganske interessant er Camera Corp heller ikke rigtigt kommet længere end til HD i op til 480 fps.
S selv om at UHD og HDR eksisterer, er det altså fortsat ikke lige frem noget der styrer udviklingen i udlejningen.

Igen.
Det kan være at det ændrer sig i løbet af 2018, hvor VM nu bliver distribueret i UHD, som eksempel.
DMR vil – som vi forstår det – i første omgang kun være tilgengælig som udlejning.
Interesseret er det Vitec Videocom der viser nyheden frem, da Camera Corps netop er en del af The Vitec Group.
Læs mere Camera Corp her – www.cameracorps.co.uk hvor du kan læse at de har leveret til alt fra VM i diverse sportsgrene til OL og en masse andet.