TV2 hopper næsten på HDR bølgen

Sports interessserede kan til sommer se frem til UHD HDR TV.
Og da det sker på TV2, kunne man tænke at TV2 er på vej med en ny kanal.
Det er dog ikke tilfældet.
TV2 vælger blot at tilbyde dette års VM-Fodbold i netop Ultra HD og i HDR.
Det er dog ikke kun TV2 der vælger at tilbyde VM i denne kvalitet.

Hele tre distributører, YouSee, Waoo og endelig Stofa er med i tiltaget.
Der med andre ord byder på første omgang HDR her i landet, der ikke er baseret på Satellit, næsten.
Som vi husker det, har Waoo i et stykke tid tilbudt MTGs UHD sportskanal, der fortsat ikke gør meget væsen af sig selv.

Upåvirket af dette, vil dette års VM betyde at de millioner af husstande der har investeret i UHD TV, og måske endda i HDR versionerne, kan nyde de – i følge TV2 – “ti gange højere dynamik i gengivelsen”, som UHD HDR TV kvaliteten tilbyder.

TV2 selv, der jo ikke distribuerer, men som “sender” kampene er med andre ord på vej med en oplevelse ud over de sædvanlige på YouSee, Stofa og Waoo.
_
Dermed – og det er så et gæt – vil “konventionelle” TV2 kunder, der – for eksempel ser TV via Bokser eller via Play ikke få den oplevelse med, da det jo netop ser ud til at projektet kun er til YouSee, Stofa og Waoo kunder.
Omvendt vil kunder der kunne bruge hele sommeren på at se alle VM-fodboldkampe i Ultra HD/4K og HDR.

Læs også  Superliga måske på vej tilbage

Og nu hvor nationens stolte fodboldlandshold er med, er det altså første gang at piger kan nyde det flote spil, mens drengene kommenterer den “ekstraordinært flotte billedkvalitet”.

Stig Møller Christensen, salgsdirektør, TV2 Betalings-tv siger:
-Vi er tilfredse med og stolte af, at vi er blandt de relativt få broadcastere, som bringer VM-fodbolden i denne fantastiske kvalitet ud til et større publikum. Det kan lade sig gøre, fordi vores tre distributionspartnere har været klar til at gå med i projektet og har villet investere i det produktionsmæssige setup, slutter han om den kommende UHD-kanal, som YouSee, Stofa og Waoo opretter.
Denne kanal vil ”spejle” af TV2s transmissioner, der på hovedkanalen og TV2 Sport vil blive sendt i almindelig HD.

Jacob Mortensen, fra YouSee glæder sig allerede:
-Rigtig mange danskere vil selvfølgelig følge det danske fodboldlandshold tæt, når de i Rusland tørner sammen med bl.a. Peru og Australien. Nu giver vi vores kabel-tv-kunder mulighed for at samle venner og familie foran skærmen og se de danske kampe i den bedste kvalitet, en VM-slutrunde nogensinde er sendt i. Vores kunder efterspørger 4K-indhold, og vi er derfor begejstrede for, at vi sammen med TV2 kan tilbyde VM-kampe i 4K og på den måde give vores kunder med den nye 4K TV-boks en forsmag på fremtidens høje billedkvalitet, slutter han.

Læs også  Barske kollegaer stod skulder ved skulder med FTPerne

Sune Nabe Frederiksen, administrerende direktør i Stofa er også tilfreds.
Han siger:
-I Stofa glæder vi os meget til at kunne bakke op om det danske fodboldlandshold og til at kunne følge alle VM-kampene i knivskarp 4K-kvalitet. Alle vores tv-kunder vil kunne følge VM i 4K på Stofas Ekstrakanal – en kanal, som praktisk taget alle vores tv-kunder har adgang til via deres hurtige kabel-tv- eller fiberforbindelse. Det forventer vi, at der er rigtig mange af vores kunder, der vil sætte stor pris på. Alle de fodboldfans, der har investeret i et 4K-tv, vil nærmest opleve det, som om de selv sidder med på forreste række ude på stadion. Så godt er billedet, når der sendes i 4K, slutter han.

Administrerende direktør Jørgen Steensgaard, Waoo der allerede har eksperimenteret en del med 4K, lover at der bliver tale om en “tv-oplevelse i særklasse”.
Han forklarer:
-VM i fodbold er den perfekte anledning til at vise danskerne, hvor god billedkvaliteten kan blive, hvis man har en fiberforbindelse. Waoo var de første på markedet med en 4K-tv-boks, og tv via fiber er skræddersyet til teknologien, da man uden problemer kan trække store mængder data til det enkelte tv. Vi har været klar med 4K længe, ligesom kunderne har efterspurgt produktet, og derfor er det fantastisk, at TV2 vil lege med i forbindelse med VM. Forhåbentlig er det begyndelsen til endnu mere 4K-tv ude på skærmene og dermed mere værdi til tv-kunderne, slutter han.

Læs også  Så er NEP et Carlyle Group brand