DR serie om skjult ungdomskultur

Nu hvor vores lille nation ser ud til at lukke sig stadig mere omkring sig selv, er Danmarks Radio på den blødende forkant for at viderebringe budskabet.
Således kan faste TV seere, nu se frem til en kommende serie om det som DR – efter sigende – ender med at kalde en serie om “en hidtil skjult ungdomskultur”-
En kultur du kun finder hos Indre Mission, der for uindviede er en slags super-kristne, der starter med at være meget religiøse som børn, typisk fordi deres forældre er det, og senere fortsætter, fordi de ønsker det.

DR er naturligvis ung med de unge, og har derfor fundet Nanna Dideriksen, der er 25 år, og som har en af hovedpersonerne “i en ny miniserie af dokumentarer om unge mennesker fra Indre Missions Ungdom”, som DR skulle være på vej med.

IUMs egen omtale af formatSerien der – rent faktisk – ender med at komme til at hedde “Jesus Unge Soldater”, bliver uanset en “miniserie om en gruppe unge kristne fra Indre Mission”, der over fire afsnit, instrueret af Lisa V. Borchert, “tager seerne med ind i de fire unges hverdag, hvor de hver især kæmper med at finde en plads i verden, hvor troen kommer til at spille den rigtige rolle”, som der står i pressematerialet.

Læs også  Brexit ligner store flyttedag

Formatet der har premiere i aften, følger også “Peter”, der “drømmer om at ryge smøger og drikke kaffe i himlen, men er ked af at skulle undvære sine ikke-kristne venner og skolekammerater”.
Derfor har han besluttet sig for at “få flere med til festen i himlen”, hvorfor han”missionerer i Vejles natteliv, hvor han beder for fremmede han møder på gaden”.

Cecilie, har “haft en hård opvækst med vold og hash”, men har mødt gud, hvilket har “ændret hendes liv”.
I stedet for vold og hash oplever hun nu “et stærkt fællesskab, som de fleste har været en del af hele deres liv”.

Udsendelserne er tema inddelte i “tro”, “kærlighed”, “tvivl” og “kamp”.
Og selv om at vi ikke ud fra programomtalen kan gætte hvilket tema bliver sendt først, kan du jo vælge at kigge med på DR3 i aften, og finde ud af det.

De medvirkende er alle i følge Kristeligt Dagblad fra “IMU”, der er Indre Missions Ungdom, der er instrueret af den 21-årige Lisa Borchert, der er under uddannelse som tilrettelægger på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Som de skriver det, er “serien er et personligt projekt, som hun har arbejdet på de seneste par år”.
Hun forklarer:
-Det har til tider været ensomt, og over 15.000 kilometer er tilbragt bag rattet bare det seneste år, hvor jeg har kørt frem og tilbage mellem København og Jylland i mit folkevognsrugbrød, som har været mit andet hjem under produktionen, starter hun og fortsætter om motivationen bag serien.
-Jeg oplever min generation som meget frigjort – selv køn er noget, man selv kan definere. Intet er givet, alt er muligt, og det kan derfor være enormt svært at se en mening med livet, slutter hun.

Læs også  DR oplever et stigende salg af deres dokumentarer

Det bliver med andre ord en serie om identitet, hvor instruktøren blandt andet kigger på om de unge i IUM har fundet deres.
Titlen på serien, der er fra en sommerlejr, “Slagmarken”, hvor de unge selv kaldte sig for “Jesus unge soldater”.

At serien overhovedet er blevet til, er i den forbindelse en historie for sig selv.
De unge fra IMU er nemlig ( i følge DR ) “svært tilgængelige”, og lever som pointeret i en “hidtil skjult ungdomskultur”, som “offentligheden sjældent får indblik i, uden at det er båret af konfrontationer”.

Formuleringer IUM allerede er pænt ærgerlige over, da de ikke selv mener at “man i de unge missionske kredse med stor skepsis undviger mediernes opmærksomhed”.
Omvendt har DR også forklaret at programserien har “ønsket om at forstå det tilsyneladende uforståelige”, nemlig “hvorfor flere og flere unge danskere melder sig ind i IMU”, motiveret af at DR gerne vil finde “frem til årsager og bevæggrunde”, og “derfra føre debatten om radikalisering i Danmark på et oplyst grundlag”.

Som du har gættet det, mener hverken IUM eller Kristeligt Dagblad at disse unge er “radikaliserede”.
Find ud af om det er tilfældet på DR3 i aften.
Her IUMs egen omtale af formatet.

One thought on “DR serie om skjult ungdomskultur

Kommentarerne er lukket.