Sky Tyskland sender Original som FTA

TV seere ser ud til at være netop så uddøende en race at de store operatører nu ser sig nødsaget til at tease dem ting og sager.
Sidste nyt på den front, er “Der Grenzgänger”, der oprindeligt er en norsk TV serie ( efteråret 2017), der sælges som “et nyt Scandi-drama”.

Og da Sky – formodentligt – taber kunder i Tyskland, sender de såmænd premieren på “Der Grenzgänger” på FTA, altså gratis på en af deres “antene stationer” i Tyskland.
Betalende kunder kan naturligvis se det hele og efterfølgende binge løs, ganske som de plejer på en af Sky Deutschlands betjenings tjenester eller PPV TV kanaler.

Serien der på engelsk hedder (?) “The Border Crosser”, er som pointeret oprindeligt norsk, men sendes naturligvis gennemsynkroniseret på Tysk, på det tyske marked.
Det må man mene om, hvad man vil.
Et hurtigt kig på både den norske og den tyske promo, synes dog at vise at markedsføringen er endog særdeles forskellig.

Når denne serie bliver sendt “gratis” på en FTA kanal, er det vigtigt at huske at disse – i Tyskland – end ikke kræver et abo, hvilket betyder at den tyske premiere på en serie der ( vist nok ) distribueres af Netflix i Skandinavien, rent faktisk bilver “gratis”, for at lokke kunder over på Skys betalings platform.

Læs også  DR justerer videre på programfladen

“Originals” er med andre ord godt på vej til at ændre markedet, ganske som at begrebet “Scandi-drama”, ser ud til at være flyttet nord på, helt uden at tage hensyn til at vi jo også laver sådan noget her i landet.

Vi har i bedste stil lige fundet en promo på danske “The Rain” der får (global ?) premiere den 4. maj, på Netflix, for lige at vise at vi skam da også kan.

Tilbage hos Sky i Tyskland, gætter vi på at premieren i Tyskland også vil betyde at der også er premiere i England og i Italien, hvor Sky jo er mindst lige så store.
Det melder historien dog intet om, da vi har den fra Tyskland.

Der Grenzgänger der jo netop er en “Sky Original”, bliver dermed Sky’s test af om det er muligt at få flere kunder ind i butikken ved at tilbyde dem “Originals”.
Noget MTG tidligere har været ude og sige at givet dem op imod 5 gange det antal kunder, de ellers plejede at kunne få fingre i.

Det tyske premiere, der er den 6. april, bliver suppleret med retten til at binge, på Sky Deutschlands platforme der der hedder: Sky Atlantic HD, Sky Ticket, Sky Go og Sky On Demand.

Marcus Ammon, der er senior vice president of film and entertainment hos Sky, forklarer:
-Scandi Noir stories are very popular with our audience. Together with Monster Scripted, TV2 ( Norge ) and Nice Drama, we have produced a very special thriller series with Der Grenzgänger, fortsætter han.
-The gritty and multi-layered series is both a compelling criminal case and a highly emotional family drama that impresses with a charismatic protagonist whose moral self-image is shaken by dark events from the past and the present, slutter han.

Læs også  Flere klipper kablerne i USA

Her den tyske og den norske version.
Og endelig nyeste promo for lidt Dansk Nordic Noir.