DR og Radio24syv skal spares ihjel

Det kommende medieudspil, der bliver aftalt helt uden at oppositionen, ligner et DF styret medieforlig.
DF der jo (?) er sure over at Radio24syv ikke spiller mere polka og dansk pop fra 50erne, samt at stationen ikke bor i et eller andet hul i jorden, ude i provinsen, hævner sig i hvert fald nu.

Sidste nye læk, der stammer fra TV2 News, ser nemlig ud til at vide at Radio24syv, der jo ellers er en ren kapital fond-radio ( der lige for tiden ejes af Berlingske ejere ) kan se frem til at blive skåret i budgettet.
Dermed når Radio Møller formodentligt ikke op på de ellers forventede 1,6 milliarder kroner i vennegaver til det Berlingske Hus, fordelt over 2-3 medieforlig.

Radioen skal dog blot spare 33 procent over fem år, hvilket er – cirka – 70 millioner kroner.
Så Berlingske kan – om fire år – se tilbage på et skvat over 1,5 milliarder i uofficiel mediestøtte, hvilket jo også er en slags penge.

TV2 har åbenbart heller ikke give DF nok uimodsagt taletid, så den butik skal også have slag.
Indtil videre er det dog bare 40 procent der skal sælges.

Igen.
TV2 sidder på en pengetank på 2-3 milliarder kroner til “i tilfælde af en krise” ( læs retssag), så lige meget hvem DF og regeringen forærer 40 procent af TV2 til, er det nærmest stensikkert at der falder lidt bonus af til et par direktører, måske endda i det Berlingske hus, der jo i forvejen driver en regerings venlig radio og andre medier.

Læs også  Forliget ender som planlagt

Den helt store taber bliver DR.
Den størrelse skal nemlig smadres totalt.
DR har jo formastet sig til at være uenige med DF, og det finder de sig ikke i.

Derfor skal Public Service Puljen op på 200 millioner kroner, så der kan blive lave noget polka TV og et en masse dansk pop serier fra 50erne.
Lidt som den serie der først blev sendt på Charlie, og som nu sendes – her under medieforhandlingerne – på TV2.

Pengene skal naturligvis tages fra DR, så landes private producenter kan producere noget af det indhold som DR åbenbart ikke vil røre ved.

Public Service Puljen, vokser dog blot med 30-40 millioner, hvorfor vi kan forvente at DR vil blive tvunget til at ligge andre 200-500 millioner kroner “ud i byen”, så produktionsmiljøet ikke går ned, bare fordi DF får deres vilje.

Igen.
DR skal virkeligt smadres.
Derfor er det fortsat planen ( stadig i følge ubekræftede rygter ) at DR skal skæres med 20 procent af budgettet.

Suppleret af en række planer om at DR skal lukke et par TV kanaler ( læs DR3 og alle børnekanalerne, gætter vi på ).
Desværre er det fortsat ikke nok for DF, der også ser ud til at have haft held med at få gennemtvunget at “en radiokanal” ( gæt selv om det bliver P3 ) skal privatiseres, ganske som en TV kanal (der kunne sagtens være DR3) skal sælges til hvem der nu gider købe den.

Læs også  DR giver sproget et eftersyn

Da det vil betyde at TV kanalen – snart – ikke har et budget, er det forventeligt at kanalen dør få dage efter den bliver sat til salg.
Der er jo ingen der gider investere i en kanal der ingen kommercielt interessante seere har.

Bevares.
Det kan tænkes at Nordisk Film eller Egmont byder en krone for kanalen, og ender med at bruge den som en slags parkeringplads for tegnefilm og product placement.

Medieforliget, ser i sin nuværende form, ud til at betyde at DR bliver tvunget til at ophøre med at producere “bredt indhold” og at der snart ikke vil kunne findes indhold på denne broadcasters flader, målrettet forbrugere under 50 år.

DRs budget bliver slutteligt – i bedste National Socialistiske stil – flyttet over på finansloven, hvorefter en hel befolkning skal tvinges til at betale til et lemlæstet medieselskab der producerer indhold som få eller ingen gider.
alepo3.jpg
Sidste øv fra DF og regeringen, er deres kindhest til TV2 regionerne.
Her findes der dog ofte en lokal politiker og en del dansk pop, hvorfor TV2 regionerne blot skal spare to procent om året, hvilket – omvendt – bliver til næsten 10 procent af budgettet inden næste medieforlig.

Forliget der ikke inkluderer oppositionen skulle ende med at hedde “Nye medier, nye vaner, nye tider”.
Og så bliver det officielt frigivet torsdag den 5. april 2018

Læs også  DR satser med digital EU reporter

One thought on “DR og Radio24syv skal spares ihjel

Kommentarerne er lukket.