To hurtige fra Camera Corps

Deres NAB2018 nyt er – egentligt – ret banalt.
Det betyder dog på ingen måde at det ikke er rigtigt godt nyt.
Den første nyhed er deres 800 FPS micro43 kamera, der ganske enkelt er genialt – og som du husker – noget NEP kan få fingrene i.

Nyheden i den forbindelse er at der nu kommer et “Large-Sensor HD/UHD HFR lamera”, der er netop så nyt at vi end ikke få at vide hvor mange frames det kan optager, eller hvad en “Large-Sensor“ over hovedet betyder.

Kameraet er dog et “Clarity kamera”, hvilket – formodentligt – betyder at Camera Corps har udviklet på det oprindelige 800fps Clarity, der blandt andet bruges på alt high end basketball i USA.

Clarity skulle ydermere været nået til the Dubai World Cup horse racing series, som BBH da vist også er rodet ind i.

Den anden nyhed, der er mindst lige så spændende, er deres ligeledes helt nye Qx High Quality Robotic kamera, der er så nyt at det er første gang det bliver vist frem, altså på NAB2018.

Camera Corps, der i forvejen tilbyder en række robot hoveder, der kendes på at det er “runde kugler der står på en pind”, skulle med Qx, grundliggende “bare” være på vej med et nyt og højere opløst robot hoved.

Læs også  TVLogic kan stadig

Det er dog opdatere på flere områder end flere måske havde forventet.

Størrelsen er fortsat “bare” 125 mm i diameter, for et hoved der kan pan/tilt/zoom/fokus i et lukket system, der – naturligvis – er vandtæt.
Den nye og forbedrede kvalitet betyder at dette PTZ kamera er ved at være endog særdeles tæt på at kunne hvad et “konventionelt broadcast kamera“ kan, hvorfor Camera Corps nu tilbyder nyheden som kameraer der kan bruges ved kommentator bokse og fremskudte “studier”, hvor reporterne rapporterer.

Og modsat det lille hurtige Clarity kamera, er der her tale om en “lille sensor” kamera.
Et kamera der konkret er udstyret med en 1/3-inch CMOS Full HD sensor, der kan levere 1080p60, 1080p50, 1080i og 720p.
Og med en 18x zoom, er det altså muligt at klare en masse med denne løsning.

Bedst af alt fungerer kameraet som et egentligt broadcast kamera, der kan “fjernstyres” ganske som det er muligt at styre blænde, farver, suppleret af muligheden for “live colour correction”, noise reduction og gamma control.

Løsfølsomheden er F5.6 ved 2000 lux, hvilket er – i omegnen – af en blænde dårlige end hvad et broadcast kamera burde kunne, hvilket – igen – understreger at de små PTZ kameraer er – lidt mere – på vej ind af bagdøren.

Læs også  Når småt er godt

Nu er det fortsat mest sport det handler om for Camera Corps.
Derfor kan nyheden fortsat passes ind i kæder på op til 96 Qx hoveder i et “system”, der – mere eller mindre – synkront kan styres med et enkelt joystick.

Skal der styres flere kameraer kan hver operatør udstyres med hver deres panel.

Hovederne kan naturligvis programmes.
Og så bliver de som pointeret vist frem på NAB2018.

Du kan læse mere om Camera Corps her.