DR joker om hvilke kanaler der skal slukkes

DR er som bekendt lidt af en spilopmager.
Og nu hvor det ser ud til at være den borgerlige regerings plan at tvinge DR til at “være smal” i stedet for “bred”, blandt andet ved at lovgive at DR skal lukke to TV kanaler, har DR taget det udspil til efterretning, og tilbyder nu at seerne kan vælge hvilke kanaler de synes skal dø.

Ikke overraskende er det de små kanaler, der skal væk.
I princippet går det jo imod regeringens ønsker, altså at den “brede” DR1 ikke er den seerne ønsker lukket.
Men sådan kan det jo gå.
Der er jo ingen der insisterer på at regeringen er på bølgelængde med befolkningen.

Tilbage til afstemningen “Hvilken af DR’s tv-kanaler ville du helst lukke?”, så tyder en del på at seerne gerne så at “DR K” fik kniven.
Denne smalle kanal, kunne dermed tænkes at være “for smal” til befolkningen og “for bred” for kulturministeren.
På samme måde ser det ud til at en del af de – foreløbigt 2.680 stemmer, synes at DR Ramasjang også kunne sendes ned i dybet af døde TV kanaler.

I begge tilfælde er det jo netop det regeringens medieudspil, påstår at det ønsker at undgå.

DR må – i følge kulturministeren – nemlig ikke være et “bredt fyrtårn”, men skal tvinges til at være et smalt tilbud.
I princippet alt det som PBS TV ikke er.
Igen.
Hvad ved en ultraliberal kulturminister om det, nu hvor hun ser ud til at have taget en socialistisk kasket på, mens hun tvinger en helt befolkning til at betale for hendes talerør.

Læs også  KLF, Kirke & Medier hædrer Silja Okking

Medieforliget ser nemlig ud til at inkludere en række endog meget venlige formuleringer, når det handler om hvor meget politikerne må bestemme.
Formuleringer som at “Regeringen ønsker at styrke DR’s bestyrelse”, ( ved at bestemme 7 ud af ni bestyrelses medlemer) i et udvalg, der – til en hver tid – vil være ( flertals ) politisk bestemt.
Formuleringer som at det er regeringen der bestemmer “bestyrelsens uafhængighed og kompetencesammensætning”, suppleret med at formanden og måske endda næstformanden nu skal være udnævnt af kulturministeren.

Hvad der kan undre i den forbindelse er at Kulturministerne jo dermed ikke giver medierne fri.
Hun vælger blot at sørge for at hun har et gratis talerør, der retter sig ind efter hvad hun siger til bestyrelsen.
Med andre ord.
Lidt som under Putin i Rusland, og Stalin før ham.

Tilbage i DRs “morsomme afstemning” om hvilket kanaler der skal dræbes, ser den eneste kanal, som “alle” vil beholde, ud til at være DR1.
DR2, har næsten fået 20 procent af stemmerne, hvilket – ganske interessant – er mere end dobbelt så mange som DR3, der – lige for tiden – altså ikke er den kanal som seerne synes skal dø.
Igen.
Det insisterer DF sikkert på.

Og selv om at de ikke har magt til at få flyttet Radio Møller til Jylland, er vi ret sikre på at de sagtens kan få smadret DR3.

Læs også  Det der med det digitale liv

DR har i den forbindelse allerede lovet at de lukker DR Ultra, der omvendt – indtil videre – er tænkt som en “digital kanal på nettet” i stedet.
Og nu hvor alle ved at DF hader DR3, kunne man sagtens forestille sig at det ender med at blive den DR lukker, får at slippe for flere stupide DF kommentarer.

Det er – for en god ordens skyld – fortsat uafklaret hvornår DF og regeringen synes at de har diskuteret medieforliget med sig selv.
Som vi forstår det skal der både spilles lidt for galleriet, slækket lidt her og der, og tales med lidt DR journalister, nu i absolut medvind, og – vel sagtens – findes et kompromis, der inkluderer de lunser til DF, som det – når alt kommer til alt – jo handler om.

Antallet af afgivede stemmer er vokset lidt siden, se selv her.