Ny JVC CamCorder hedder GY-HC900

JVC har i et par år satset på hvad de kalder for “Connected” kameraer.
Egentligt ikke særligt specielt.
I år ser der dog ud til at ske noget.

JVC ser nemlig ud til at have droppet deres “lille kamera” ideer, og er nu på vej med et “ordentligt” skulderkamera, der ydermere er udstyret med et B4 mount, hvilket både betyder at du kan bruge de optikker du er vant til, og at det er blevet til et 2/3-tomme 3-chip camcorder.

Nyheden der bliver vist frem på NAB2018, er dog mest tænt som JVCs nye topmodel, der – tilfældigvis – også er “connected”.

Når det er på plads, er der ellers tale om hvad man kunne kalde for et nærmest “konservativt” HD kamera, der – omvendt – er født med ( plads til ) JVCs optionelle ProHD Dockable Bridge, der enten direkte eller via Wi-Fi kan “snakke” med alle andre ProHD Bridge enheder.

Det betyder at det er muligt at køre rundt i en lille person trasnporter, og bruge denne som en slags SNG vogn, der kan sende live for nærmest ingen penge, ganske som den kan transportere reporter og teknik rundt.

GY-HC900 er ydermere født til at kunne håndtere såkaldte “two-way interviews”, da der både kan sendes hjem, og modtages lokalt, hvilket – i princippet – betyder at jornalisten end ikke behøves at køre med ud på location.

Læs også  Grass Valley viser T2 4K frem

Det hele klares i bedste 2018 stil over IP med indbygget low latency streaming, og “return video”.
Det tager dog fortsat “ned til” 500ms at komme frem og tilbage ( cirka 12-15 frames ) med video.
Igen.
Det er ikke meget at betale for at kunne rapportere hjem, og diskutere udviklingen med studiet.

Joe D’Amico, vice president, JVC Professional Video forklarer:
-JVC’s Connected Cam takes connectivity to the next level and sets a new benchmark for ENG cameras, starter han og fortsætter.
-Its integrated communications engine truly makes news-over-IP a reality with amazing images and a cost effective, streamlined workflow, slutter han.

Rent teknisl er et GY-HC900 udstyret med et “IP streaming maskine, der kan flytte op til 20 Mbits/s.
Er der Wi-Fi i nærheden, kan dette også (mis)bruges.

Der er slutteligt indbygget en Zixi “error correction with automatic repeat request” (ARQ) og SMPTE 2022 forward error correction specs, så kameraet reelt er født til at blive brugt professionelt.

Det er muligt at “konvertere” det til studiebrug, mede et FS-900 camera modul, der via et 68 pins interface/stik overfører 3G-SDI signaler, kontrol lyd synk og alt andet over til operatøren af kameraet, og kameraet selv, via fiber. ( det fremgår ikke om de helt har droppet triax, men det ser sådan ud )

Læs også  Streaming overhaler TV i Sverige

Ellers er der som pointeret tale om en pænt konservativt B4 mount skulderkamera, der er vokset til at blive et F13 at 50Hz kamera i såkaldt “extended mode” ( vi gætter på at det er ved d2000 Lux ).
Kameraet kan/er forberedt til HDR, og kan optage i op til 120fps i 1080p.

Internt er der en optager der kan optage i MPEG-2 i op til 35 Mbits eller H.264 (.MOV), i 10 bit, 1080/60p 4:2:2. ( de nævner ikke bitrate ).
Der optages på to styks SDHC/SDXC kort, der kan bruges redundant eller alene, suppleret af muligheden for relay, proxy og andet.

Viewfinder, er en ( gigantisk ?) 3.26 tommers OLED der bliver suppleret af et 3.5 tommers LCD panel til menu navigation.

Der er dual 3G-SDI ud og en enkelt ind 3G-SDI, hvilket betyder at det er muligt at modtage et videofeed og sende dette videre via kameraet.

Der er slutteligt indbygget en web browser så det er muligt at fjernstyre kameraet over IP.
Og så er der naturligvis HDMI ud, hvis det skulle vise sig relevant.

Kameraet starter ved små 14.000 dollars uden optik.
Vi ved ikke om det forhandles her i landet.
Du kan læse mere om nyheden heromkring.
Eller se det på NAB2018.