Kineserne kommer nu med glas

NAB2018 ser i den grad også til at komme til at handle om – relativt – billigt glas.
Tag som eksempel de nye NiSi F3 Primes.
De skulle efter sigende blive vist frem på NAB2018.
Og selv om at det – igen efter sigende – er et opkøbt Kick starter projekt der er inde i denne serie, er det ikke nødvendigvist elendige billeder de laver.
Vi har fundet en video, der ser ud til at understrege at de giver nogle sære grønne farver, i visse sammenhænge.
Igen.
Det er i hvert fald nyt.
Om det så er fedt, må opgaven bestemme.

Sikkert er det i hvert fald at de nye NiSi F3 primes dækker vilde 46.5mm sensors, hvilket betyder at alt fra S35 til VV burde kunne håndteres med nyheden.
Prisen er ikke helt kendt endnu, men burde blive kendt på NAB018.

Skulle du i den forbindelse tror at F3, har noget som helst med blænden at gøre, tager du helt fejl.

De er fra Kina – og blandt andet Ikan kommer til at have dem – så F3 betyder at de er – sådan lidt varieret – omkring T2.
Konkret er de:
25mm T2.1
35mm T2.0
50mm T2.0
75mm T2.0
100mm CF T2.0
Senere i år kommer der en 18mm .

Læs også  En halv Bexel

NiSi F3 er dog ikke de eneste kinesere der kigger forbi NAB2018.

Kinefinity er nemlig også på vej med en ny serie optikker.
Denne der hedder MAVO, har – ikke overraskende – identiske specs.

Årsagen er naturligvis fordi det er det samme der er indeni. ( der stadig er ukendt, men de produceres allerede, formodentligt som DSLR optikker )

NiSi F3 og MAVO er nemlig det samme kick starter projekt, som disse to firmaer har købt/overtaget – formodentligt – fået op og køre – nok – til at der kan produceres nok til at få løbet dette marked igang.

I den forbindelse har Kinefinity, allerede besluttet sig for hvad deres version af nyheden skal koste.

MAVO serien er således ( cirka ) 2499 dollars pr optik. Og da den bliver solgt med lidt rabat, hvis du køber hele serien, er det muligt at få fingre i alle fem optikker ( der ikke inkluderer den omtalte 18mm ) for 11,499 dollars.

Ud over fortsat at være relativt ukendte, er der lidt flere specs ude, nemlig at de alle har en front på 95mm og at de kommer til at blvie solgt med PL, EF og E -mount, hvilket jo – cirka – rammer hele markedet.

NiSi, der er de eneste der har vist levende billeder optaget med deres glas – det er senere blevet fjernet – lover en “speciel flare”.
Og som pointeret er det “det grønne” vi så, der nærmest henleder tankerne på “traffiklys om aftenen grønt” ( flaskegrøn), der – måske – ikke lige er det de fleste leder efter.
Igen.
Kineserne plejer faktisk at have nogle ideer med deres produkter, så gad vide om det ikke også er tilfældet med MAVO/NiSi prime serien.

Læs også  Teradek knækker også HEVC koden

Vi faldt lige – i den forbindelse – over den nye “filter holder” til Sigmas 14mm, fra NiSi.
Som vi læser det, er det en 6×6 filterholder, der – formodentligt – ikke kan bære 6×6 glas, da der ganske enkelt ikke er plads til dem.
Heldigvis laver NiSi nogle tynde nogle, der sikkert heller ikke er helt så dyre som – for eksempel – et Hollywood Black Magic 6×6 filter, der – hvis du skulle være fristen koster 450dollars + lokal VAT og dansk importmoms.
Skal vi ikke bare sige at du er på vej for 6-7000 kroner herhjemme, + moms, hvis du vil montere sådan en fætter på din 14mm Sigma Art.