NAB2018 er også store Adobe nyt dag

Hvis du troede at Adobe ikke havde en masse nyt her op til NAB2018, tager du naturligvis helt fejl.

Adobe er nemlig helt i front på video området, og er hele tiden ude med nye og relevante opdateringer og udvidelser af deres video software, som – for eksempel – deres NLE, Premiere Pro.
Der skete dog et eller andet i weekenden, hvor nogle der hedder Apple kom med en nyhed, der – da vist lige – skal tygges igennem, før Adobe er parat til at kommentere på den udvikling.

Det har dog ikke forhindret dem i selv at udtænke en række heldige ting.
Som eksempel nyt i forhold til Adobe Creative Cloud, der nu forholder sig lidt bedre til at en masse “visuel kommunikation” klares som video, idag.

Desværre tager det længere tid at lave video, end det tager at skyde et par billeder med en mobil telefon, hvorfor Adobe hele tiden prøver på at få optimeret den tid der går fra at en kunde får en ide, til at den kan realiseres.

Og selv om at det – devist – er sket, er Adobe derfor på vej med en række opdateringer af deres Creative Cloud, der gerne skulle få det hele til at gå lidt hurtigere.

Læs også  Broadcastere kan altså også

Som eksempel vil der efter opdateringen være en række auto funktioner (agtige) der kan lave VR, forfine farver, skabe grafik og lave lyd i en helvedes fart.
Der er som bekendt en række tilfælde hvor det er smartere at bruge eksisterende templates, end at opfinde den dybe tallerken igen og igen.

Det hele styres nu ( snart ) af Adobe Sensei, der er Adobes AI- og maskinlæringsteknologi.
Enheden, der er sådan lidt AI agtig, hjælper allerede dygtige grafikere der – uanset om det er faste eller levende billeder – kan arbejde endnu hurtigere, forudsat de gør brug af egne delprodukter, suppleret med Adobe Stock og lidt til.

Max Hagelstam, nordisk video-specialist hos Adobe, siger:
-Kravet og tempoet i videoproduktion når niveauer, vi aldrig har set før, da alle efterspørger video. Tidspresset betyder, at behovet for kraftfulde og effektive værktøjer aldrig har været større. Adobes desktop- filmprogrammer Premiere Pro og After Effects giver fagfolkene den magt, de har behov for. Kombineret med tjenester tilgængelige i Creative Cloud, giver det tv-selskaber, medievirksomheder, filmskabere og Youtubers et komplet kreativt økosystem, som kan hjælpe med at bringe deres historier og indhold til skærmen hurtigere end nogensinde, slutter han.

Som eksempel betyder opdateringen af Clouden at Premiere Pro CC pludselig kan arbejde endnu hurtigere med farve og lys.
Som eksempel vil den kommende ( måske ude idag ) opdatering af Premiere Pro betyde at det bliver muligt at “matche farverne på to billeder med ét klik”, samt at redigere “Lumetri baseret”.
Det er smart for “visuel konsistens i scener og på tværs af hele projekter”, der – mere eller mindre – kræver at optagelserne allerede var i orden, mod at det hele nu bliver endnu bedre, ved at klikke et par gange.

Der er et par demoer nederest der understreger at der er godt nyt i den nyeste opdatering.

Læs også  Heftig ny til FW til EVA1

Et andet sted hvor der også bliver satset hårdt hos Adobe, er i forhold til deres After Effects CC.
Her er der igen kommet en masse features, der handler om at få en masse fart på outputtet.
Som eksempel er der godt nyt på “adfærd og effekter” området.

Den tidsbaserede ( time line ) animation giver nu brugeren endnu mere “magt” over processen.
Der er løbende “visuelle og intuitive inputs”, til brugeren, der – måske – kan det grundliggende, men som stadig mangler de hurtige tricks, der nu fidnes lige ved fingrene.

Som eksempel er der nu kommet en række nye “Master Properties”, der kan få animationer til at svinge med lynets hastighed.
Og hvis du vil kan du nu bruge de samme effekter på flere ting, hvilket jo også giver en masse fart.

Er du mere til den stadig pænt oversete Character Animator, har adobe endnu engang opdateret den.
Formodentligt blot så den bliver – bredt – ignoreret endnu engang.
Igen.
Det er muligt at bruge den live på et utal af måder, herunder at bruge lag fra Puppet-panelet i Triggers-panelet, allerede fede karakterer bliver endnu federe.

Slutteligt er der godt nyt på 360 graders området, der nu kan kombineret endnu mere med VR.
I takt med at Adobe – og resten af verden – har stadig mere fokus på dette område, udvikler Adobe videre på det.

Læs også  Skal det være trådløst er Vislink din ven

Der skulle efter sigende være et par andre nyheder.
Disse bliver dog først annonceret på selve NAB2018.