Snart jul igen – tid til Det store eksperiment

MTG der forrige år morede og underholdt en masse børn og unge, med deres nu “Award winning” “Det store eksperiment”, der var noget så eksklusivt som tre identiske “julekalendre” optaget i de samme kulisser, med tre hold skuespillere og på tre sprog, ser ud at have besluttet at det var en heldig julekalender.

Derfor kan børn, unge og andre barnlige sjæle se frem til endnu en sæson af “The Great Escape”, som formatet er blevet døbt på engelsk.

Som vi læser det, er MTG foreløbig blot ude med annonceringen, hvilket kunne tyde på at de er på vej i optagelse engang denne sommer, med henblik på at sende serien til jul, som i 2016.
Og igen på mindst tre sprog, i mindst tre versioner, på ViaPlay, som du kan se her.

Serien, der starter den 1. december 2018, ligner dermed snart en tradition, hvor underholdning og “education aimed at younger viewers” kombineret til det der kunne kaldes for en julekalender, nu hvor det bliver sendt samtidig med alle de andre julekalendre.
Det store eksperiment
Blandt årsagerne til at formatet kommer igen ( dette er 2. sæson, sendt et par år efter den 1. sæson ) er helt sikkert at formatet sidste år vandt “Kristallen” for bedste “Barn – och ungdomsprogram 2017”, foran “Selmas Saga”, “Skavlan junior”, “Geografens testamente Europa” og “En pappa på förskolan” ( alt andet var SVT formater ).

Læs også  TV2 serie lander på Viaplay

De medvirkende i “Det store eksperiment”, er Beppe Singer, Ole André Sivertsen og Niels Christian Meyer der styrede de lokaliserede versioner med børn i studiet.

Jakob Mejlhede, der er MTG EVP og chef for udvikling og indkøb, siger:
-Tusentals blivande unga forskare i hela Norden kan inte ha fel – blandningen av kreativa experiment och en dramatisk berättelse är ett vinnande recept. Vi har sett stor efterfrågan från både barn och föräldrar för en andra säsong av ‘Det stora experimentet’ och vi fortsätter investera i högkvalitativt barninnehåll som ett tydligt sätt att differentiera Viaplay, Nordens ledande streamingtjänst, slutter han.

“Det store eksperiment” er blot en af mange nye serier, som MTG/Viaplay er på vej med i 2018.
Som vi læser det, er der gang i produktionen af op imod 50 serier.
Nogle er i forberedelse, mens andre er i produktion.
Andre igen, er lige på trapperne til at få premiere.
Mere, når vi ved mere.

Her en promo for sidste sæson