Vimeo ude med FCPX upload app

Folk der hele tiden uploader til det der Internet, har netop fået en ny mulighed.
Vimeo har nemlig meldt sig ind under “instant uplaod” fanerne, hos Apple, hvorfor det nu er muligt auto uploade færdigt indhold direkte op til Vimeo, inde fra selve FCPX.

Fordelene er naturligvis at du bare kan sætte den feature igang, mens du er ved at skyde ud, og på den måde spare en del tid.
I det mindste potentielt, da materialet jo fortsat skal ud af systemet.

Vimeo Upload
Og – bare rolig – før du hidser dig op over at der hverken er ProResRAW eller Instant Vimeo på andet end Mac, lover Vimeo at der nu og her også er support for de samme features i Adobe Premiere Pro, da de sideløbende har udviklet “den samme” app til Adobe platformen, der jo ikke er af hængig af Apple hardware.

Ud over at det nu er muligt at skyde projekter ud direkte fra din favorit NLE, er det ydermere også muligt at slippe projektet i andre opløsninger end den lokale version.
Det er som eksempel muligt at skyde ud til din broadcaster på maskinen, og skyde ud i en langt heftigere kvalitet til Vimeo, der jo – som eksempel – supporterer HDR 4K UHD video, hvilket de fleste broadcastere jo altså ikke gør.
Endnu.

Læs også  Grass Valley gjorde det ingen andre kunne

Bedst af alt koster denne “udvidelse” af dit NLE intet.
Vimoe vil – ikke overraskende – gerne have flere til at bruge deres tjeneste professionelt.
Og niu hvor det koster lidt at få en realistisk løsning, kunne man forestille sig at det såmænd også er muligt at investere i lidt mere Vimeo-space inde i selve app.
Vimeo Upload
Det var allerede muligt at uploade indhold fra FCPX før nyheden landede.
Appen giver blot langt flere muligheder, og er – som vi forstår det – helt ny i forhold til Adobe Premiere Pro.
Som eksempel er det muligt at uploade flere samtidige filer, og skrive den information ind du ønsker om den enkelte fil, i en simpel og effektiv løsning, hvorefter du kan kaste dig over nye opgaver mens dit fine arbejde bliver sendt afsted i baggrunden.

Bliver du pludselig i tvivl, byder Vimeo Appen også på en ny menu, hvor du løbende kan tjekke om alt nu går som det skal.
Husk i den forbindelse at denne nye feature ikke er den “sædvanlige” upload feature i FCPX, men derimod “Vimeo (advanced)” funktionen. der i den grad mere end du er vant til.
Du kan hente nyheden i Apples App store, hvilket du også kan med Adobe Premiere Pro versionen. ( der dog er smartest at hente HER )

Læs også  Premiere Pro siger hej til ProRes RAW

Er du på PC, er det også på Vimeos egen side her, du skal hente den lille smarte update.