Ikegami viser nyt frem til juni

Nu er Ikegami jo ikke helt så hotte som de var engang her i landet.
Det kunne en del dog tyde på at de – potentielt – er på vej til at blive igen.

Indtil videre er de – omvendt – kun/primært til at finde de steder hvor de vurderer at der er et marked for deres kameraer.
Og da det – lige for tiden – er i England, er det altså der, du den 12-13 juni kan opleve deres nye HDK-73 og UHK-430 kameraer, der – sådan cirka – er rimelige prissatte.
Ikegami i London juni
Hvor dyrt det så er, er lidt uklart.
Sikkert er det dog at de er “meget billigere” end deres HDK-99, der er efterfølgeren til deres HDK-95C, der blev vist frem på NAB2018.

Når det er på plads, er alle disse nyheder HD kameraer.
Ikegami er også ude med både 4K HDR og 8K megaHDR (?) kameraer, der – mere eller mindre – primært er tænkt til det Japanske marked, og deromkring.
Vi andre må nøjes med deres HD og UHD kameraer, hvor det altså er deres HDK-73 og UHK-430 de viser frem i London til juni.

Kameraerne er – ikke umidelbart – specielt overvældende sådan rent specs mæssigt.
De er nu oppe på F13 ved 50 Hz, hvilket er i omegnen af en blænde mere end tidligere generationer.
Der er indbygget “standard-dynamic-range” og “high-dynamic-range” valg, så det burde være muligt at producere alt fra STD HD til HDR HD og dermed også mellemvejen HLG HD, der – som eksempel – ser ud til at være den vej de går i England i disse dage.

Læs også  Er du til Dutti

DR er nu oppe på 600 procent, hvilket – i princippet – er 6 blænder.
De små sub10K$ kameraer som markedet er fuld af, lover alle 13-15 blænder.
Så der er altså DR og så er der DR.
Ikegami i London juni
HDK-73 der er det mest “dockable” kamera af de to er nu oppe på vilde 38 bit på CPU niveau, hvilket -i princippet – burde give noget af det bedste signal/støjforhold derude.
Som vi forstår det kan kameraet dockes med en solid state HDD optager ( som vi gætter på at Ikegami også producerer ) eller dockes med diverse studie løsninger, så det kan bruges i alle former for studie sammenhænge.

Søster kameraet UHK-430, er så high end versionen af (?).
Et UHD kamera der – ligeledes – er udstyret med 3 native 3840 x 2160 2/3 tomme CMOS sensorer, hvilket burde resultere i en væsentligt lavere lysfølsomhed, da photosites, jo bliver 4 gange så små.

Kameraet er født til iLog, der er Ikegamis version af HLG, der i følge producenten er baseret på “logarithmic gamma processing”, der giver et bedre output.

UHK-430 er født i “to stykker”, så forenden kan “ændres”.
Hovedet er født som et B4 mount 2/3 tomme kamera, der kan ændres til et “Super 35mm large-sensor front-end compatible” kamera, der så er født med “Positive Lock”, som vi gætter på at PL mount, eller en videre udvikling af samme.
Kameraet er uanset dette et “rigtigt studie/OB kamera”, der er født med 12G og en IP CCU, der problemfrit flytter 40 gigabit/s ukomprimeret video.
Ikegami i London juni
Ikegami Electronics UK general manager Trev Sword forklarer:
-The new processor enables the UHK-430 to deliver a wide range of features including a 16-axis colour matrix and focus-assist for 4K and HD video modes, starter han og fortsætter.
-BT.2020 extended colour space specification is supported in UHD mode. BT. 709 colour space is supported in HD modes and can also be switched in during UHD operation. The processor also contributes to low power consumption, slutter han.

Læs også  CES monitorerne ankommer

En enkelt detalje i den forbindelse er at CCUen til dette kamera er lidt af en basse.
Den fylder 3U og vejer 18.5 kilo.

CCU-430 kan til gengæld mere end du nogensinde (?) får brug for.
Der er indbygget 4 x 3G-SDI UHD ud, samt simultan HD ud.
Ikegami i London juni
12G-SDI og video-over-IP interfaces er begge optionelle, hvilket – som eksempel – betyder at der kan monteres Unicam XE serie kameraer på den samme CCU, hvis relevant.
Der er ukomprimeret RGB 4:4:4 ud af enheden, hvilket burde være nok til selv ambitiøse chroma key jobs.

Det er muligt at følge med i hvad Ikegami sådan går og laver, på Facebook HER www.facebook.com/ikegami.electronics