MTG Studios på vej med eksklusivt kokke format

Selv om at vi efterhånden er ved at have vænnet os til at “Originals” mest er drama, er det som bekendt ikke altid tilfældet.
Noget MTG er ved at gøre noget ved.

Engang til efteråret kan kunder hos ViaPlay nemlig se frem til at opleve “Four Hands Menu”, der er et nyt og – potentielt – spændende format om mad, konkret om kokke og den måde de får maden til at blive til kunst.

Som titlen antyder i den forbindelse, er det dog ikke “bare” en enkelt kok, der står og lader som om at han hygger sig i et TV køkken.

MTG har nemlig planer om at skabe en serie, der – vel sagtens – er tænkt som værende mindst lige så eksklusiv som den mad det hele handler om.
Stjernekok
Formatet der udtænkt af Niklas Ekstedt, er nemlig tænkt som en “International food documentary series”, der burde kunne oversættes til “Single Camera” produktion, med filmisk look.
Vi gætter på, suppleret med dramatiserede versioner af madlavning, rekonstruktioner, BTS samtaler, og store og forkromede forklaringer på alt fra maden, til de medvirkendes historier.

“Four Hands Menu”, skulle allerede med sikkerhed være på vej til Færørerne og til Filipinerne, ganske som Oslo’s hyper-minimalist restaurant Maaemo, ser ud til at være på menuen.

Læs også  YouTube på vej med to originals til

Hver episode kommer uanset til at følge “fire hænder”, og dermed to “globally renowned chefs”, der sammen skaber retter der har “no restrictions on recipes, ingredients or techniques”, hvilekt kan betyde alt fra ubegrænset budget, til at kokkene tryller ting frem, vi andre – dødelige – ellers aldrig kommer i nærheden af.

Alt det kræver nu, er blot et abo på ViaPlay, hvor seerne – må formodes – at kunne fornemme hvordan det ville være at spise med, uanset om optagelserne foregår i Thorshavn, Oslo eller i Manilla.

En ganske interessant detalje i den forbindelse at det er Mastiff AB, der producerer denne serie.
Dermed ser denne producent ud til at være på vej ind i et nyt marked, hvor det ikke – særligt meget – handler om den brede underholdning, men om “production value” og indhold der er så skarpt at selv hysteriske “mad fanatikere” kan se med.

Maaemo, er forresten den første 3 stjernede Michelin restaurant i (?) Norden.
Stjerner stedet fik i 2016, som de – som vi er orienteret – fortsat har.

Er du ikke så meget til en dokumentar om mad, men mere til drama serier, er MTG Studios og dermed ViaPlay stadig et fint sted at kigge hen.

Selskabet har for tiden gang i omkring 50 “Originals”, der i flere tilfælde allerede er blevet solgt til et utal af andre markeder.
Både før de har haft premiere i vores del af verden, og efter.

Læs også  YouTube Premium er ude

Blandt de serier som MTGs chefer flere gange har været ude og pointere giver “op imod 5 gange så meget tilbage” som indkøbt indhold, findes du, “The Lawyer”, “Stella Blómkvist”, “Alex”, “Couple Thinkers”, “Occupied”, “Hassel”, “Peppy Pals”, “Superswede”, “Veni Vidi Vici”, “Swedish Dicks” og en masse andre serier.

Flere af disse er solgt til alt fra Hulu; ‘Swedish Dicks’ premiered on Pop TV, BBC Four og AMCs Shudder kanal.
Her lige en promo for sæson 2 af Swedish Dicks