Politisk drama på ViaPlay

Der findes sikkert enkelte der husker at der var noget – unikt og næsten dansk – der hed Nordic Noir, tilbage i de tidlige 00’ere.
Begrebet eksisterer stadig.
Det er blot blevet udviklet i resten af Norden, hvorfor den globale fokus mere skal findes i Norge og endnu mere i Sverige, end her i landet, hvor begrebet ikke længere hverken er “noir” eller “Nordic”.

Noir er de dog i den grad i en ny ViaPlay Original, der kommer til at hedde “Conspiracy of Silence”.
I Sverige hedder den dog – vist nok – stadig, “Ingen utan skuld”, hvilket vi gætter på at serien også bliver solgt som, her i landet, når den kommer til efteråret.

ViaPlay Original Conspiracy of Silence
Serien blev oprindeligt annonceret tilbage i september, sidste år af MTG, der jo er dem der står bag en voksende bunke af “originals” hvor der bliver eksperimenteret væsentligt mere end i prime time her i landet.

Og nu hvor et utal af svenskere ser ud til at have besluttet sig for at hitte i Hollywood, er der et enormt antal kendte skuespillere, der altid er parat til at genfinde deres svenske accent, og træde op, når der kommer en ordentlig serie, de gider.

Sådan ser det ud til at være med Jens Hultén, der – her på det sidste – har været forbi “Skyfall” og “Mission: Impossible – Rogue Nation”.
Han er på vej ind i “Ingen utan skuld”, som den ledende rolle sammen med Vera Vitali, der spiller Åsa Schiller-Fantuzzi.

Læs også  TV2 ville styre omtale

Serien, tager sit udgangspunkt i politik, og det faktum at Sverige både er absolut neutral i mange sammenhænge, kombineret med at Sverige også er en af de store våbeneksportører.

Kombinationen af at være fredsmægler suppleret af funktionen som producent og eksportør af våben, er oplagt nok problematisk.
Og nu hvor en del af de mennesker der tjener penge på våben, er lettere “flossede i kanten” ( historien skulle komme til at kredse omkring dobbeltmoral og gæld) er der lagt i ovnen til et drama hvor spillerne får lov til at spille igennem.

Centralt i det hele finder vi Robert Kastell.
Han var i følge historien – tidligere – “en dygtig militærmand med flere specialiseringer”.
Da han var aktiv, var han ofte involveret i “ikke-militære” opgaver, der ofte var/dækkede over “lyssky affærer”.
Han blev tidligt i karrieren hyret af “Rainbow”, hvor han arbejdede sammen med Anders Spetz (spillet af Henrik Mestad).

Og selv om at det ikke kan undre var deres arbejde – cirka – at sørge for at det – i det mindste – så ud til at Sverige var neutrale, samtidig med at der blev solgt en helvedes masse våben, til alle der havde penge, olie eller andet af værdi.
ViaPlay Original Conspiracy of Silence
Han er altså vant til at arbejde under “falsk identitet”, herunder ( vi ved stadig ikke om han arbejdede for staten eller våben industrien ) som repræsentant hos et vigtigt organ for Sverige og svensk neutralitet.

Læs også  Ny chef på Scripted hos Endemol Shine Group

Rainbow blev ( i følge historien, der kan være sand ) afsløret i 80erne, hvorefter Robert forlader organisationen.
Desværre er organisationen ikke specielt friske på at han tager videre, hvorfor han “er tvunget til at forlade sit gamle liv, flygte fra landet og forsøge at finde sjælero til samvittigheden gennem frivilligt arbejde hos forskellige hjælpeorganisationer”.

Og det er så her “Conspiracy of Silence” starter, som vi forstår det.

Det kvindelige sidekick, eller den sidenløbende historie, er Vera Vitali der spiller Åsa Schiller-Fantuzzi.
Hun har “arvet sin fars journalistiske talent”.
Desværre var hendes far meget optaget af “konspirationsteorier om våbeneksport i 80’erne”. ( gad vide om de to medvirkende ikke snart møder hinanden ?)

Åsa Schiller-Fantuzzi, er dog stadig ung, da hun netop er færdig på den lokale Journalisthøjskole, hvor hun kaster sig over “social-journalistik”, som “blogger på et online livsstilsmagasin”.

Desværre har hun hendes fars gener, hvorfor hun snart begynder at tjekke de der konspirationsteorier som hendes far tjekkede før hende.

Der er premiere til efteråret i hele Norden.