Broadcasterne forlader UK

Du har sikkert hørt enkelte omtale kanaler som dem Discovery og MTG leverer som “engelske”.
Det er de såmænd ikke.
De er regionale versioner af andre kanaler, der dog har det til fælles at de alle sammen bliver sendt fra England.
Broadcasterne forlader England

Idag, vel sagtens mest som en slags tradition, men i begyndelsen fordi det var smart.
Tilbage i 80erne hvor MTG begyndte at sende TV til Skandinavien, var det således rigtigt svært, måske endda umuligt, at sende “TV” til for eksempel Danmark, i Danmark.
TV var så vigtigt at det nærmest var en folketings beslutning, hvis andre end DR skulle kunne findes på TVet.
Enkelte husker sikkert stadig at TV2 kom i 1988.
Hvad mange har glemt er at TV3 såmænd var til at finde før TV2.
Selv på kabel TV.
Årsagen var – såmænd – at regeringen ikke kunne – og sikkert hellere ikke ønskede – at afholde internationale TV stationer, fra at sende “til landets seere”.
Folkene bag TV3, var smarte og startede med ( mindst ) 3 kanaler, eller 3 versioner af TV3, der alle havde det til fælles at de blev sendt fra London.
Broadcasterne forlader England
Reglerne for hvad TV3 måtte sende, vise, og hvordan de – for eksempel – senere kunne bryde udsendelserne med reklamer, var og er alle engelske, og bestemt af OfCom, der er det engelske “Sende tilladelses ministerie”.

Læs også  eSport lever bedre end aldrig før

Desværre er England ved at melde sig ud af EU, hvorfor broadcastere, der – i princippet – er nogle hystader, begyndt at forlade England også.
Årsagen kunne sagtens tænkes at være flere.
Sikkert er det dog at der lige for tiden er op imod 750 TV kanaler der bliver sendt fra England, til EU eller Europa.
Og selv om at der er ikke rigtigt er nogle der er parate til at forhindre broadcasterene i at sende fra England, ser det jo “sært ud”, når de begynder at sende fra “et eller andet sted uden for EU”, til netop EU.
Så sært, at det kunne tænkes at EU kunne tænkes at beskylde de her 750 TV kanaler ( der i flere tilfældes findes i mange regionale versioner ), for en form for fremmed propaganda.
Broadcasterne forlader England
Så nu flytter de.
Viacom International Media Networks, 21st Century Fox, og Viceland, er således allerede begyndt at flytte deres kanaler.
Og selv om at intet er klart, har Viacom International Media Networks en masse kanaler, der er målrettet det fransktalende marked.
Dem flytter de til Holland.
MTV (Frankrig), MTV Hits (Frankrig), Paramount Channel (Frankrig), BET (Frankrig), Nickelodeon (Frankrig), Nickelodeon Junior (Frankrig) og Nickelodeon Teen (Frankrig), er således på vej til at blive Hollandske TV kanaler, der kommer til at sende efter Hollandske TV regler.

Læs også  eSports måles nu af Nielsen

21st Century Fox der sender en bunke versioner af National Geographic Channel og Nat Geo Wild, til blandt andet Spanien og Holland, samt til den Hollandsk talende del af Belgien, flytter med.

Størrelser som Discovery, Disney, the Modern Times Group ( MTG) og endelig Turner Broadcasting forventes at flytte med.
Det er fortsat ukendt hvor de flytter hen, men det kunne sagtens være til samme område som Viacom og Fox vælger, da det er kendt at netop “sendereglerne” er pænt identiske i Holland, hvilket derfor blot kræver marginale tilretninger af eksisterende rutiner.